вівторок, 19 березня 2013 09:37

Призначення виборів у Києві на 2 червня може суперечити Конституції - "регіонал"

Призначення виборів у Києві на 2 червня може суперечити Конституції - "регіонал"
Вадим Колесніченко. Фото: obozrevatel.com

Призначення виборів у Києві на 2 червня може бути незаконним, тому в цьому питання має розібратися Конституційний суд України.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Говорячи про імовірність призначення виборів мера Києва та виборів до київської міської ради, "регіонал" зауважив: "На погоджувальній раді було зрозуміло, що представники меншості навіть не розуміють, чого вони домагаються. З одного боку, вони вимагають змін закону про вибори, з іншого боку вимагають 2 червня провести вибори, хоча процедурно це зробити неможливо".

Колесніченко також запевнив, що у питанні виборів у Києві, він особисто зробить все можливе у рамках закону, щоб "у Києві була легітимна влада". Однак поки що дата проведення вибоірв у столиці під питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" переконані, що кияни оберуть своїм мером будь-якого кандидата від об'єднаної опозиції

"Але сьогодні ми маємо юридичний казус. Проблема, яка викликана стрибками по нашому законодавству і тим, що вибори в Києві проводилися як позачергові. Але за Конституцією, сьогодні питання лише одне: вибори для всіх є черговими - в один і той же день по всій країні, голів і місцевих рад", - пояснив він.

Саме тому, за словами нардепа, Партія регіонів наразі збирає підписи під поданням до Конституційного суду з цього питання.

"Тому, щоб уникнути незаконного рішення, за наявною у мене інформацією, вже достатньо депутатів підписалися під зверненням до Конституційного суду, щоб він дав роз'яснення, як нам оцінювати позицію Конституції, яка визначає для всіх вибори в один і той самий час, - зауважив Колесніченко. - Тому, що якщо ми порушимо Конституцію і призначимо вибори сьогодні, то це означає порушення, і в будь-яку секунду це можна визнати незаконним".

Зараз ви читаєте новину «Призначення виборів у Києві на 2 червня може суперечити Конституції - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути