вівторок, 28 січня 2020 12:01

Призначення у ДБР: Бабіков відхрестився від Януковича

Призначення у ДБР: Бабіков відхрестився від Януковича
Бабіков каже, що журналістам показали "недогризки документів"

Перший заступник виконувача обов'язків директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков не представляв інтересів експрезидента Віктора Януковича як адвокат.

Про це Бабіков заявив журналістам на брифінгу у вівторок.

"Я не представляв прав та інтересів Януковича. Тим паче у справах Майдану", - сказав він.

На репліку: "Ви були його адвокатом, представляли його інтереси як потерпілого" Бабіков відповів:

"Необхідно розуміти, як працює юридичний бізнес в Україні. І як оцінювати ті документи, які на цей час перебувають у мережі інтернет. Я також з ними знайомився. Мене дивує інше.

Шановні журналісти, а чого нікого не дивує та проста обставина, що кримінальні провадження щодо Януковича розслідувалися з 14 року. Тоді було винесене перше повідомлення про підозру. Щороку, майже щомісяця, Генеральна прокуратура та інші правоохоронні органи успішно звітували про розслідування цих справ. З 16-го чи то 17 року відбувається судовий розгляд кримінального провадження щодо нього в одному з судів міста Києва. Хтось із вас хоч раз протягом 14-го до 20 року чув моє ім'я як адвоката, який надає йому правову допомогу?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР: Родини Героїв Небесної сотні протестують

"Вам показують документи, де нібито написано про представництво його інтересів. В адвокатських об'єднаннях працюють декілька адвокатів - 5, 6, 10, більше.

Як правило, у кожному провадженні є адвокат, який безпосередньо здійснює захист клієнта. Оскільки адвокати досить часто беруть участь у судових засіданнях, а кримінально-процесуальне законодавство вимагає подання значної кількості документів в обмежені строки, інколи виникає необхідність підписати технічний документ у того адвоката, який перебуває в цей час в адвокатському об'єднанні.

Вам показали один ордер, одне рішення Печерського суду і ще якісь недогризки документів. Можуть показати ще десятки ордерів щодо різних клієнтів, за якими я навіть під тортурами не зможу вам пояснити, які вони стосунки мають до нашого адвокатського об'єднання колишнього і яку я брав у них участь.

Я інтересів Януковича не представляв. Більше того, ніколи з ним не був знайомий і ніяких договірних стосунків із ним не укладав", - продовжив перший заступник керівника ДБР.

Також Бабіков заявив, що не втручається у роботу підрозділу, який займається справами Майдану.

"Підрозділ безпосередньо підпорядковується директору Державного бюро розслідувань", - додав він.

Згідно з інформацією на сайті ДБР, заступниками директора бюро Ірини Венедіктової стали Олександр Бабіков та Олександр Соколов.

Бабіков працював в юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Соколов до призначення був працівником СБУ у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «Призначення у ДБР: Бабіков відхрестився від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути