вівторок, 25 грудня 2012 20:12

Призначення Кожари дає надії на те, що європейське питання матиме більше значення - експерт

Призначення Кожари дає надії на те, що європейське питання матиме більше значення - експерт
Ігор Когут. Фото: glavcom.ua

Призначення нового міністра закордонних справ дає надію на те, що європейський контекст зовнішніх відносин України буде грати більшу роль.

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

"Хотілося б, щоби наступний рік став роком певного поступу в питанні європейської інтеграції. Наступний рік дає нам ще один шанс. Перш за все, буде саміт, на якому ми плануємо хоча б підписати Угоду про асоціацію з ЄС", - наголосив він.

В цьому контексті, на думку експерта, призначення міністром закордонних справ Леоніда Кожари може стати позитивним в питанні євроінтеграції.

"Те, що головою МЗС став Леонід Кожара, а Грищенко відсунутий на більш таку почесну роль гуманітарного віце-прем'єр-міністра, говорить про те, що цей європейський контекст буде грати більшу роль", - підкреслив він.

Когут додав: "Кожара був останнім часом таким собі адвокатом Партії регіонів у Європі, знайшов там багато партнерів для Партії регіонів. Попри його намагання стримано говорити про питання політичних переслідувань, політв'язнів, він, звичайно, відзеркалював позицію влади, але говорив таки більше в європейському контексті. Грищенко, натомість, напсував дуже багато відносин зі своїми колегами в Європейському Союзі".

Крім того, експерт наголосив, що одним із негативних моментів діяльності Грищенка на посаді голови МЗС є те, що за сотанні роки "просто зруйнована дипломатична служба в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Призначення Кожари дає надії на те, що європейське питання матиме більше значення - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути