понеділок, 17 грудня 2012 16:29

"Призначений Януковичем" мер Єнакієвого побив рекорди
5

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У боротьбі за місце Єнакіївського міського голови на вчорашніх виборах переміг "регіонал" Валерій Олійник, якого президент публічно назвав міським головою ще 18 жовтня. За 41-річного кандидата від ПР проголосували 42 тисячі 220 чоловік (це 90,54 відсотків голосуючих). І в той же час це менше половини виборців. Всього на цих виборах мали право голосу 106 тис жителів Єнакієвого і його околиць.

Згідно з даними тервиборчкому, явка виборців склала 43, 97 відсотка (46 тисяч 706 чол.), що перевищило показник активності на місцевих виборах у 2010 році (40%).

Друге місце зайняв єнакіївський електрослюсар, якого висунула КПУ - Василь Лавріненко. 46-річний комуніст набрав 2637 голосів (5,6%).

Висунутий Об'єднаною опозицією Ігор Славгородський - 49-річний гірничий нормувальник з Горлівки набрав всього 450 голосів (0,96 відсотка).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єнакієво обрали мера-"регіонала"

"Зелений" Олександр Дьяков набрав ще менше - 226 голосів (0,57%). 43-річний козачий отаман, який проживає в Донецьку, як заявили його однопартійці, пропав без вісті після свого дня народження, який зазначив 8 грудня.

Як і Олег Поліванов, який зайняв останнє місце на цих виборах, представник Партії Зелених Дьяков під час нинішньої кампанії себе не проявив. На думку місцевих жителів, ці кандидати зустрічей з виборцями взагалі не проводили.

28-річний макіївський підприємець Олег Поліванов, якого висунула єнакіївський осередок партії "Яблуко", набрав 180 голосів (або 0,39%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Віктор Федорович наш, рідний": "регіонал" подякував Януковичу за "призначення" його мером Єнакієвого

Проти всіх проголосували 694 людини (1,64%).Недійсними визнано 259 бюлетенів. Найчастіше єнакієвці псували бюлетені, голосуючи за декількох кандидатів, і іноді - як і на минулих парламентських виборах - віддавали голоси за телеперсонажів, зокрема - Дарта Вейдера.

"Ми приємно здивовані, - повідомив у коментарі Gazeta.ua Сергій Киреєв зі штабу кандидата Олійника. - Думали, що прокомуністично настроєні місцеві виборці віддадуть комуністові близько 12 - 15%. І Славгородського не скидали з рахунків, тому що обидва ці кандидати боролися, брали участь на зустрічах з виборцями, які проводила територіальна виборча комісія. Але вибори показали кадрову проблему місцевої опозиції. Наш кандидат Олійник набрав так багато, тому що він місцевий і його знають як хорошого хірурга, який довго очолював Єнакіївську міськлікарню № 7. Так що ПР зробила правильну ставку на цю людину. "

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат у мери Єнакієвого "свободівець" Славгородський: 3/4 жителів - це ті, з ким треба працювати

Олійник набрав більший відсоток довіри, ніж його попередник Сергій Рухадзе на останніх виборах мера Енаківо і випередив найсміливіші очікування своїх однопартійців.

Згідно з прогнозом, озвученим в день голосування 16 грудня керівник єнакіївського офісу ПР, регіонали розраховували, що протеже президента в його рідному місті отримає близько 70% голосів.

Зараз ви читаєте новину «"Призначений Януковичем" мер Єнакієвого побив рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути