Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2020 14:35

"Притягти тих, хто призвів до смерті Небесної сотні й початку війни" - у Раді пишуть заяву на прокурора режиму Януковича

"Притягти тих, хто призвів до смерті Небесної сотні й початку війни" - у Раді пишуть заяву на прокурора режиму Януковича
Кузьмін був першим заступником втікача Пшонки, який має громадянство Росії.

Народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин готує заяву до Офіса генерального прокурора та Державного бюро розслідувань на нардепа з ОПЗЖ, колишнього заступника генпрокурора-втікача Пшонки Рената Кузьміна.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ДБР викликає на допити учасників Майдану, а заявником у справі про "державний переворот" є Кузьмін.

Юрчишин готує заяву на Кузьміна за завідомо неправдиве повідомлення про злочин під час Революції гідності, повідомили в політсилі.

"Революція гідності важлива не лише як історична подія, а і як символ нескореності та європейського вибору України. Саме тому до 7-ї річниці Революції проросійські сили руками депутатів ОПЗЖ вкотре хочуть поставити під сумнів те, що відбувалося на Майдані.

Їм активно підігрують українські правоохоронні органи. Замість того, щоб притягти до відповідальності тих, хто призвів до смерті Небесної сотні й початку війни на Донбасі, вони викликають на допити тих, хто був кістяком Революції.

Така підміна понять недопустима. Тому я подаю заяву на Рената Кузьміна, який під диктування Портнова намагається дискредитувати Революцію гідності.

Відкриття та ініціювання завідомо неправдивих кримінальних проваджень — теж злочин, за який треба відповідати перед законом", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДБР прокоментували виклик учасників Майдану

Ренат Кузьмін був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки. Той у лютому 2014-го під час Революції гідності тікав разом із міністром доходів і зборів уряду Азарова Олександром Клименком. ЗМІ показали відео втечі.

За повідомленням Deutsche Welle, Пшонка має громадянство Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Притягти тих, хто призвів до смерті Небесної сотні й початку війни" - у Раді пишуть заяву на прокурора режиму Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути