середа, 21 жовтня 2020 08:21

Притула потрапив у трійку політиків із бездоганною репутацією. Хто з ним

Притула потрапив у трійку політиків  із бездоганною репутацією. Хто з ним
Кандидат у мери Києва Сергій Притула за результатами опитування потрапив у трійку політиків з бездоганною репутацією. Фото: facebook.com/serhiyprytula

Майже 68% українців не можуть назвати жодного політика з відносно бездоганною репутацією.

Найчастіше як політика з бездоганною репутацією українці називають чинного президента Володимира Зеленського – 12,2%. На другому місці – кандидат у мери Києва від партії "Голос" Сергій Притула з повною підтримкою 9,2% опитуваних.

Значно рідше українці готові ручатися за репутацію Дмитра Разумкова (4,9%), Юрія Бойка (4,1%) та Петра Порошенка (3,7%). Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Криму цікавить 11% українців - результати опитування

Соціологи також поцікавились, з якою партією українці найчастіше асоціюють корупцію. Так, 49% респондентів називають партію Європейська солідарність, 32% – Батьківщину, 31% – ОПЗЖ.

Також 71% респондентів не змогли назвати жодної партії, що б, на їхню думку, мала відносно бездоганну репутацію.

Опитування проводилося з 8 по 15 жовтня. У ньому взяли участь 1 009 респондентів віком від 18 років, що мешкають у 73 населених пунктах усіх регіонів України, крім АР Крим. У Луганській та Донецькій областях опитування проводилося лише на підконтрольній Україні території.

П'ять провідних партій України отримають найбільшу підтримку населення на поточних місцевих виборах. "Слуга народу" – 16,7%, ОПЗЖ – 13,5%, "Європейська солідарність" – 13,2%, "Батьківщина" – 8,6%, "За майбутнє" – 7,4%. Про це свідчить дослідження соціологічної групи "Рейтинг", проведене 16–19 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Притула потрапив у трійку політиків із бездоганною репутацією. Хто з ним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути