середа, 23 лютого 2011 16:09

Прикарпатську міліцію закликали не підкорятись Могильову

В Івано-Франківську відбулося пікетування обласного Управління МВС з метою підтримки політв'язнів і проти політичних репресій, яке організував і провів прикарпатський Конгрес українських націоналістів (КУН).

Крім кунівців, у заході взяли участь представники "Батьківщини", "Тризубу", УНА, "Меморіалу", "Просвіти". Партійці прийшли на акцію зі своїми партійними прапорами.

Перед адмінбудівлею обласної міліції зібралося зо дві сотні пікетувальників.

Голова івано-франківської обласної організації КУН Богдан Борович наголосив, що такі переслідування були притаманні комуністичній владі і зачитав звернення націоналістів до працівників правоохоронних органів, в якому вони закликають прикарпатських міліціонерів "не виконувати бездумно наказів злочинної влади, які йдуть в розріз з інтересами української нації".

Також у КУН стверджують, що каток політичних репресій добирається й до них. Останнім часом на адресу окремих членів КУН почали надходити погрози по телефону. Одних лякають можливими викликами на допити, інших звільненням з роботи.

Зацікавленість силових органів Конгресом та іншими націоналістичними організаціями набирає системного характеру.

Голова івано-франківської обласної організації ВО "Батьківщина", парламентарій Дмитро Шлемко у виступі наголосив на брехливості нинішньої влади, коли генпрокурор стверджує, що в'язні-тризубівці скаржились тільки на погану лампочку в камері. Він також повідомив про звернення групи народних депутатів до керівників держави з вимогою припинити політичні репресії.

"Внутрішньоокупаційна влада системно чинить антиукраїнські дії: незаконні арешти членів "Тризубу" і "Свободи", активістів Податкового майдану, катування, обшуки тощо. Поряд з цим – соціальне гноблення: підвищення цін, тарифів і платежів, знищення малого і середнього бізнесу, руйнація армії і освіти. В Україні діє антиукраїнський режим, що хоче перетворити народ у робочу масу для користі зграї олігархів. Він утримується за рахунок безликих холуїв. Переслідуючи кращих представників народу, загарбники формують провід спротиву", - вважає заступник голови прикарпатського "Тризубу" Антон Сатур.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатську міліцію закликали не підкорятись Могильову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути