Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 14:02

Приблизно кожні чотири роки створюють чергову партію мерів - Рахманін

Приблизно кожні чотири роки створюють чергову партію мерів - Рахманін
Якщо партію мерів створять, то вона сплутає карти багатьом гравцям на місцевих виборах, каже Сергій Рахманін. Фото: пресслужба "Голосу"

Партія мерів, про яку йдуть розмови, це не "тривала політична історія".

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Приблизно кожні три-чотири роки в нас створюють чергову партію мерів. І виникають питання, наскільки вона змінить політичний рельєф в Україні, чи стане впливовою.

Жодна партія мерів так впливовою і не стала. Тому що мери є надто різними, щоб створити міцну потужну політичну силу, щоб вони завжди підтримували одне одного.

Якщо таку партію створять, вона сплутає багатьом політичним гравцям карти на місцевих виборах. Але говорити про якусь потужну політичну силу, що буде гравцем-важковаговиком, не можемо", - каже нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича

Щодо публічного конфлікту між центральною владою і місцевим самоврядуванням в умовах карантину, то політик зауважив: від цього програє держава.

"Це ілюстрація того, що керівництво країни іспиту на відповідальність владою не витримало. Чому? Чинне законодавство достатньо чітко регулює, яким чином має діяти влада у таких ситуаціях. Мав бути створений штаб. Де ключовою мала бути Державна служба з надзвичайних ситуацій, а не МОЗ. Не Офіс президента мав займатися масками. Штаб повинен нарізати завдання місцевому самоврядуванню й отримувати запити, інформацію від них. Рішення уряду мали бути обов'язковими для виконання органами місцевого самоврядування. Всього цього не відбувалося.

Влада має бути системною. Центр не повинен доїти місцеве самоврядування, як це було багато років. Але центр не має права втрачати контроль", - каже Сергій Рахманін.

Інтерв'ю з Сергієм Рахманіним читайте в журналі "Країна" від 14 травня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що колишній прем'єр-міністр Володимир Гройсман був одним із організаторів переговорів про створення партії мерів. Ідею партії мерів просував мер Дніпра Борис Філатов.

Зараз ви читаєте новину «Приблизно кожні чотири роки створюють чергову партію мерів - Рахманін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути