пʼятниця, 30 листопада 2012 22:05

При впровадженні проектів, повязаних із газом, треба бути готовим до тиску - експерт

При впровадженні проектів, повязаних із газом, треба бути готовим до тиску - експерт
Фото: www.radiosvoboda.org

Під час впровадження проекту LNG-терміналу тиску і маніпуляції будуть постійними.

Про це в ефірі 5 каналу сказав президент міжнародної громадської організації "Київський міжнародний енергетичний клуб" Олександр Тодійчук, коментуючи історію з підписанням контракту щодо LNG-терміналу.

"Дійсно, рівень підготовки цього урочистого заходу дуже низький. Я б хотів застерегти і в подальшому розробників цього проекту, що вони зустрінуться з багатьма прийомами мас-медіа, і з політичним тиском", - наголосив він.

Тодійчук додав: "Я не виключаю, що був певний тиск на материнську компанію від конкурентів, які не хочуть втратити українських ринок газу. "Газпром", наприклад, зараз веде дуже активну політику щодо недопущення розробки в Україні сланцевого газу та інші варіанти. Але це припущення".

"Хотілося б застерегти, що в цій ситуації треба бути абсолютно чітким, треба готуватися до кожного заходу. Бо окрім такого неякісного виконання роботи, будуть досить потужні впливи ззовні", - переконаний експерт.

"Збереження державних інтересів, збереження енергетичної безпеки — це державні питання. Бізнес може брати тут участь. Але є правила гри. Не може бути монополізації цього ринку. Але треба готуватися до жорсткої гри. І ми на першому ж кроці виявилися не готові до цього. Наступні кроки мають бути більш продуманими і більш підготовленими", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «При впровадженні проектів, повязаних із газом, треба бути готовим до тиску - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути