Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2020 17:38

При адміністрації Байдена отримаємо план по членству в НАТО - Перепелиця

При адміністрації Байдена отримаємо план по членству в НАТО - Перепелиця
Перепелиця схарактеризував команду Байдена. Фото: скрін Youtube

Байден формує сильну та професійну команду, яка добре поінформована в українських справах і розуміє важливість України з точки зору стратегічних інтересів, сказав експерт із міжнародних відносин Григорій Перепелиця.

"У світі намагаються домінувати гравці 2-го ешелону. Створюють регіональні конфлікти. Наприклад, на Кавказі. Це призводить до глобальної дестабілізації. Україна для США важлива з геостратегічної позиції", - пояснює.

"У НАТО на останньому засіданні міністрів закордонних справ ухвалили рішення про відновлення впливу Альянсу на південно-східному фланзі. Зокрема щодо посилення присутності в Чорноморському регіоні. Росія окупувала Крим і зруйнувала цей фланг, захопила повну монополію в регіоні. Зараз це найвразливіше місце в обороні НАТО. Однопартійці Байдена завжди в зовнішній політиці віддавали перевагу зміцненню демократії в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діяльність молодшого Байдена в Україні зацікавила Мін'юст США

Байден глибоко занурений в українську політику. Навряд йому потрібен спецпредставник, яким раніше був Курт Волкер. Судячи з біографій майбутніх держсекретаря Блінкена і радника з нацбезпеки Саллівана, теж опікуватимуться Україною. Байден заявив, що це буде одним з центральних напрямків зовнішньої політики. Можемо очікувати військову допомогу – летальну зброю. Конгрес уже заклав для України в оборонному бюджеті 250 мільйонів доларів. Друге – боротьба з корупцією. Конституційна криза привернула увагу Штатів. Були різкі заяви. Адміністрація Байдена ставитиме жорсткіші вимоги до нашої влади, ніж за Трампа. Насамперед ідеться про відновлення і підвищення ефективності антикорупційних структур. А також США стане адвокатом України в НАТО. Як за Джоржа Буша, педалюватиме членство Києва. План дій щодо входження точно отримаємо за цієї адміністрації".

Новообраний президент Америки Джо Байден і наступна віцепрезидентка США Камала Гарріс отримали звання "Людина року" за версією журналу Time.

Зараз ви читаєте новину «При адміністрації Байдена отримаємо план по членству в НАТО - Перепелиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути