понеділок, 26 травня 2014 16:05

Президенту радять підняти кримське питання в міжнародних судах

Президенту радять підняти кримське питання в міжнародних судах
Фото: ukranews.com

Обрання президента у першому турі є потужним сигналом міжнародній спільноті. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

За його словами, тепер Росія позбавилася двох її важливих аргументів. "Перший, що Україна поділена на Схід та Захід. Враховуючи, який рейтинг у Порошенка на Донбасі, виходить, країна єдина. Другий, що у нас тут якась нелегітимна влада. Але вибори відбулися. Зараз "з-під ніг" російської пропаганди вибито ще багато подібних аргументів. Тому зникають причини для пояснення військових дій чи введення військ в Україну. Коли Росія апелює до президента Порошенка, то визнавати міжнародні правила. А за цими нормами росіяни у нас забрали Крим. Виходить, Росія в світі сама себе загнала в дуже складне становище", - наголосив експерт.

Богуш вважає, що спочатку новообраний президент має зупинити війну на Сході — через переговори із Росією або жорсткою Антитерористичною операцією. "Далі має піднімати питання Криму в міжнародних судах. Росія заявляє, що ми там їй щось винні за газ. А те, що у нас велика кількість власності, в тому числі й державної, в Криму, зараз ніхто не рахує. Треба почати педалювати це питання. Тоді для росіян буде багато труднощів, які треба вирішити, аби нормально виглядати на міжнародній арені", - зауважив політтехнолог.

Він зазначив, що для поновлення міжнародної довіри Росія почне повертатися "в юридичне поле".

Зараз ви читаєте новину «Президенту радять підняти кримське питання в міжнародних судах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути