пʼятниця, 09 грудня 2011 15:20

Президенту пропонують ветувати закон про ринок землі

Президенту пропонують ветувати закон про ринок землі

Законопроект про ринок землі, який парламентська більшість планує ухвалити сьогодні, повинен бути заветований або скасований. Про це на брифінгу у Верховній Раді сказав "бютівець" Іван Кириленко.

За його словами, земельну реформу не можна проводити в умовах, коли підтримка населення проведених владою реформ мінімальна, бо це соціально-небезпечно. "Наша пропозиція була ключовою та фундаментальною: ринок землі в Україні треба запроваджувати, але за однієї принципової умови – головним покупцем земель сільськогосподарського призначення може бути тільки держава і органи державного самоврядування", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наша земля може дістатись не українцям - націоналіст

Політик впевнений, що парламент має зберігати територіальну цілісність держави. "А згідно цього закону, можна і іноземцям надавати українську землю для ведення садівництва... Ще з'являються оператори, структури, які будуть щось визначати, земельні банки, куди закачуються гроші. Ми заперечуємо проти цього закону і його прийняття", - зауважив Кириленко.

"Прийняття цього закону не на часі. Над цим документом треба працювати не на колінах, не з коліс. Його треба відпрацьовувати до кожної коми та крапки. До нього має бути довіра всієї нації", - додав політик.

"Бютівець" також наголосив, що погоджується із думкою деяких своїх колег про те, що наступна Верховна Рада, яка буде обрана у 2012 році, відмінить цей закон.

Зараз ви читаєте новину «Президенту пропонують ветувати закон про ринок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути