середа, 20 січня 2010 09:27

Президентом стане Янукович - прогноз Видріна

Президентом стане Янукович - прогноз Видріна

Актуальні соціологічні дані свідчать про те, що Янукович переможе у другому турі з розривом близько 5%.

Про це сказав заступник секретаря РНБО, політолог Дмитро Видрін.

За словами експерта, всі його розрахунки щодо результатів першого туру президентських виборів справдились не тільки стосовно лідерів передвиборних перегонів - Януковича та Тимошенко, а й стосовно інших кандидатів.

"Я говорив про різницю в 10% між першими двома людьми, говорив про третє місце Тігіпка з результатом близько 12%, говорив про четверте місце Яценюка і про п"яте місце президента", - сказав Видрін.

Щодо другого туру, то експерт сказав: "У мене поки під рукою соціологія, яка говорить про те, що Янукович переможе у другому турі з розривом близько 5%. Якщо через тиждень буде інша соціологія, тоді в мене буде інше бачення. Поки я орієнтуюся на ті дві-три фірми соціологічні, які дають приблизно такі результати".

На запитання, кого найвірогідніше у другому турі підтримає електорат Тігіпка та Яценюка, аналітик відповів: "Я думаю, що електорату Тігіпка не існує взагалі. Є електорат Тігіпка на Півдні, є електорат Тігіпка на Заході й на Сході. Не можна говорити про єдиний цільний електорат. Це все різні люди за психотипом, за поглядами тощо. Тому потрібно окремо рахувати, хто за кого проголосує із симпатиків Тігіпка на Південному Сході, а хто окремо на Заході.

На думку експерта, значна частина прихильників Тігіпка на Південному Сході проголосує за Януковича і переважна більшість його прибічників на Заході проголосує за Тимошенко.

"У Яценюка протестний електорат, переважна більшість людей, які за нього голосували, просто не прийдуть на вибори", - сказав експерт.

ІМК
Зараз ви читаєте новину «Президентом стане Янукович - прогноз Видріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути