вівторок, 17 жовтня 2023 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Президентка Молдови зробила тривожну заяву про війну в Україні

Президентка Молдови зробила тривожну заяву про війну в Україні
Молдова може зникнути як вільна держава, якщо Росія переможе. Фото: eastnews.ua

Війна Росії проти України спрямована на знищення українців як нації. У разі успіху Кремля, Молдова, ймовірно, перестала б існувати як вільна держава.

Метою РФ є відновлення контролю над колишніми радянськими державами, заявила президентка Молдови Мая Санду на чеській конференції "Форум 2000", передає "NewsMaker".

"Помилково думати, що країни регіону можуть залишатися осторонь. Більшості необхідно зробити вибір, який визначить їхнє майбутнє на десятиліття вперед. На якому боці ви хочете бути? На боці демократії та свободи чи на боці пригнічення та пропаганди?" - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не піду у відставку" - президентка Грузії про імпічмент

Санду додала, що Росія сьогодні прагне контролювати колишні радянські держави, як у минулому вона контролювала країни Центральної та Східної Європи.

"Війна в Україні спрямована на знищення цієї країни та українців як нації. Якби Росія досягла успіху, Молдова, ймовірно, перестала б існувати як вільна держава. Молдова, у випадку успіху росіян у війні в Україні, знову потрапить у сферу впливу РФ. Я впевнена, що ви не кинете нас і допоможете зберегти наш курс до ЄС", - підкреслила політикиня.

Росія збирається посилити тиск на Молдову. Кремль намагався тиснути енергією і зазнав невдачі. Росіяни намагалися повалити уряд країни, але їм це не вдалося. А тепер вони намагаються масштабно втрутитися у вибори, використовуючи великі гроші.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин хотів влаштувати державний переворот у Молдові на початку 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Молдови зробила тривожну заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути