понеділок, 29 травня 2023 19:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент звернувся до США

Президент звернувся до США
Українці завжди будуть вдячні американцям, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Українці завжди будуть вдячні США і кожному американцю за надзвичайну підтримку.

Перемога українських воїнів зробить світло свободи яскравішим. Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні до американського народу з нагоди Дня пам'яті.

"Від імені всіх українців я хотів би вшанувати мужність і самопожертву всіх американців, які стали на захист і продовжують захищати свободу", – сказав Зеленський.

"Ваша свобода встояла завдяки тим, хто за неї боровся. Наша свобода встоїть завдяки тим, хто за неї бореться", – заявив президент.

Зі слів Зеленського, свобода ґрунтується на хоробрості.

"На готовності молодих чоловіків і жінок, які служать своєму народові в армії, ставати найкращими у своєму роді і зробити свою хоробрість основою для майбутнього своєї нації", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про США: "Такого рівня взаємодії ще не було"

"Наш обов'язок – навчити дітей, що свободу не можна сприймати як даність. Навчити їх бути вдячними. Вшанувати кожного, хто віддав своє життя, захищаючи свободу, благородний і вільний прапор своєї країни і народу. Пам'ятати, яка ціна була заплачена за те, щоб зберегти світло свободи, незважаючи на всі темні часи, що настали", – сказав Зеленський.

Президент висловив особливу подяку "всім американцям різних часів – синам і донькам, батькам і матерям, братам і сестрам, які стали воїнами, чия сила перетворилася на силу свободи і яким судилося показати світові, що свобода завжди буде яскраво сяяти на пагорбі".

"Нехай наша перемога, перемога українських воїнів, зробить це світло яскравішим. Боже, благослови Америку. Слава Україні", – заявив Зеленський.

День пам'яті – національне свято США. Цей день присвячений пам'яті американських військовослужбовців, які загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь.

Цього місяця Зеленський зустрівся у Японії із президентом США Джозефом Байденом.

Тоді ж США оголосили про новий пакет військової допомоги для України, передадуть боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди.

Торік Байден підписав закон про лендліз для України – спрощений порядок надання військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Президент звернувся до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути