Ексклюзиви
неділя, 12 березня 2023 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент сказав, скільки окупантів знищили біля Бахмута

Президент сказав, скільки окупантів знищили біля Бахмута
Українські воїни менш ніж за тиждень знищили на Бахмутському напрямку понад 1100 окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На Бахмутському напрямку менш ніж за тиждень знищили понад 1100 солдатів ворога.

І ще як мінімум півтори тисячі санітарних ворожих втрат – це поранення, які несумісні для них із продовженням боїв. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Менш ніж за один тиждень – за час із 6 березня – й лише на одному Бахмутському напрямку вдалося знищити понад 1100 солдатів ворога – це безповоротні втрати Росії, втрати саме там, під Бахмутом. Плюс іще як мінімум півтори тисячі санітарних ворожих втрат – це поранення, які несумісні для них із продовженням боїв. Плюс знищено десятки одиниць ворожої техніки. Плюс спалені російські склади боєприпасів – понад десять", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показала, як горить російська техніка

Зеленський подякував воїнам "Хортиці" й "Таврії", "які бʼються на найгарячіших напрямках у максимально жорстких умовах".

"Дякую кожному воїну Збройних сил України, нашої розвідки – бійцям "Шамана", нацгвардійцям, нашим прикордонникам – усім, хто справді бʼється за українську землю, за Бахмут", – звернувся президент.

Також Зеленський відзначив артилеристів, десантників.

"Дякую бійцям "Таврії", які результативно воюють у районах Авдіївки та Марʼїнки. Артилеристам 55-ї окремої бригади "Запорізька Січ", воїнам 35-ї окремої бригади морської піхоти, 74-го окремого розвідбату, нашій "Сімдесятдевʼятці" – десантникам. І Запорізький напрямок "Таврії" – 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада. Дякую всім вам, хлопці", – звернувся глава держави.

Президент подякував кожному, хто "цього тижня знову допомагав нашим воїнам, лікував після поранень, шукав те, чим можна підтримати, організовував волонтерські збори й відправляв на фронт те, про що звідти просили".

"Разом, у єдності ми прийдемо до перемоги", – звернувся.

Сили, які залучені для оборони Бахмута, не дають росіянам реалізувати свій задум, сказав командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Вчора українські воїни відбили 92 атаки російських окупантів на п'яти напрямках.

За 382 дні Сили оборони України знищили 159 090 російських окупантів, 6769 броньованих машин ворога, 3466 танків, 289 гелікоптерів і 304 літака.

Зараз ви читаєте новину «Президент сказав, скільки окупантів знищили біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути