четвер, 05 березня 2020 12:14

Президент визнав, що відкриття Герусом імпорту електроенергії з Росії було помилкою - Соболєв

Президент визнав, що відкриття Герусом імпорту електроенергії з Росії було помилкою - Соболєв
Нардеп Сергій Соболєв переконаний, що відкриття імпорту електроенергії з Росії було помилковим. Фото: РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський своїм виступом у Верховній Раді фактично визнав, що відкриття імпорту електроенергії з Росії, яке ініціював голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус, було помилковим.

Про це заявив народний депутат Сергій Соболєв під час виступу у Верховній Раді, передає РБК-Україна.

"Ви готові до енергетичної реформи? Ми розуміємо, що 54% сьогодні забезпечує Енергоатом. Найлегше зараз коштом "Енергоатому" покласти енергетику, ще й дозволивши те, що зробив пан Герус, про що відверто сказав президент, відкрити ринок для Росії, для завезення сюди дешевої дотаційної російської електроенергії. Ви готові це зупинити?" - заявив нардеп.

Нагадаємо, під час виступу у Верховній Раді президент України Володимир Зеленський заявив, що про імпорт струму з Росії не може йти мови в ситуації, коли в країні криза у вугільній галузі та шахтарі залишаються без роботи.

"Скажіть мені, будь ласка, про який імпорт чужої електроенергії може йти мова, коли наші шахтарі незахищені державою, Україною? Це тисячі шахтарів і це їх родини", - сказав Зеленський.

Згідно з офіційним протоколом Всеукраїнського зібрання працівників вугільної промисловості 25 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський доручив зупинити з 1 березня поточного року імпорт струму з Росії та Білорусі та завантажити вугіллям вітчизняні ТЕС.

Імпорт електроенергії з Росії було відновлено з 1 жовтня 2019 року завдяки "поправці Геруса". Зростання російського імпорту призвело до обмеження потужностей українських енергопідприємств та зниження рівня споживання вугілля вітчизняними ТЕС.

Зараз ви читаєте новину «Президент визнав, що відкриття Герусом імпорту електроенергії з Росії було помилкою - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути