понеділок, 18 березня 2013 16:23

Президент доручив створити портал із даними про майно чиновників

Президент доручив створити портал із даними про майно чиновників
Віктор Янукович. Фото: nf.dp.ua

Президент Віктор Янукович доручив розробити систему перевірки та оприлюднення даних про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру держчиновників.

Про це йдеться в Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, пише Українська правда.

Відповідний указ президента №128/2013 опублікований на його сайті у понеділок.

Зокрема, Кабміну доручено провести розроблення та внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону щодо визначення "механізму перевірки відомостей, що містяться в деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру осіб, уповноважених на виконання функцій держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Акції планувалися під Кличка, але той не прийшов

Крім того, має бути розроблений "механізм методичного забезпечення діяльності підрозділів органів виконавчої влади з питань запобігання і виявлення корупції".

Кабмін має "обмежити перелік посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, претенденти на зайняття яких підлягають спеціальній перевірці створення механізму перевірки декларацій про доходи та витрати".

Уряд також має запровадити обов'язкове "оприлюднення на спеціальному єдиному веб-порталі декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які підлягають обов'язковому оприлюдненню".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівців", які зламали паркан біля ВР, хочуть посадити на 5 років

Янукович доручив розробити та подати у парламент проекту закону щодо запровадження відповідальності юридичних осіб за корупційні правопорушення.

Кабмін має створити Національну систему оцінки рівня корупції та визначити порядок прийняття на службу та підготовки кадрів правоохоронних органів, що здійснюють боротьбу з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Президент доручив створити портал із даними про майно чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути