субота, 15 квітня 2023 13:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Бразилії зробив нову скандальну заяву щодо війни в Україні

Президент Бразилії зробив нову скандальну заяву щодо війни в Україні
Ні Китай, ані Бразилія не запровадили санкції проти РФ з початку повномасштабного вторгнення росіян на територію України. Фото: eastnews.ua

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "підігрівати" війну в Україні.

Якщо Вашингтон припинить говорити про продовження війни, світу вдасться "переконати" російського та українського президентів сісти за стіл переговорів, заявив бразильський лідер журналістам у Пекіні, де він зустрічався з главою Китаю Сі Цзіньпіном, пише The Guardian.

"Сполученим Штатам необхідно припинити заохочувати війну й почати говорити про мир. Європейський Союз також повинен почати говорити про мир", – сказав да Сілва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Віддати Крим": президент Бразилії зробив скандальну заяву. В МЗС відповіли

Візит Лули до КНР лише підтвердив зміцнення зв'язків між країнами. При цьому Бразилія продовжує балансувати, оскільки також прагне тісніших зв'язків із Вашингтоном.

Водночас, ні Китай, ані Бразилія не запровадили санкції проти РФ з початку повномасштабного вторгнення росіян на територію України.

Натомість президент Бразилії запропонував створити групу країн для посередництва у війні. Він збирався порушити це питання під час візиту до КНР.

"Важливо мати терпіння, щоб розмова президентів Володимира Путіна і Володимира Зеленського відбулася. Але перш за все необхідно переконати країни, які постачають зброю та заохочують війну, зупинитися", – додав да Сілва.

Російські засоби масового інформування, цитуючи президента Бразилії Луїса Інасіо да Сілву, поширили нову маніпуляцію. Росія – не маленька країна. Необхідно дати їй мінімальні умови, щоб припинити так звану спецоперацію. Сполучені Штати Америки припинили війну у В'єтнамі. Це було не просто, але вони це зробили, заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Президент Бразилії зробив нову скандальну заяву щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути