субота, 18 травня 2019 21:36

Прес-секретар Зеленського прокоментував указ про розпуск Верховної Ради

Прес-секретар Зеленського прокоментував указ про розпуск Верховної Ради
Інформація про розпуск Верховної Ради - фейк. Фото: РБК

Прес-секретар новообраного президента Володимира Зеленського Ірина Побєдоносцева заявила про те, що опублікований в ЗМІ проект указу про розпуск Верховної Ради є фейком і не має відношення до реальності.

Ідентичний документ ще місяць тому опублікував заступник голови АП часів Віктора Януковича Андрій Портнов, зазначивши, що указ про дострокове припинення повноважень Ради повинен виглядати "приблизно так", повідомляє "Громадське".

Радниця Зеленського з правових питань Ірина Венедиктова заявляла про те, що Портнов не працює над судовою реформою в штабі новообраного президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв створити "незручності" Верховній Раді

Голова Верховної Ради Андрій Парубій після заяви "Народного фронту" про вихід з коаліції закликав депутатів почати консультації щодо створення нової коаліції. Згідно із законодавством, після оголошення про відсутність коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. У разі, якщо вона не буде створена, президент має право оголосити про розпуск парламенту і призначити дострокові вибори. Але розпуск парламенту заборонений за півроку до чергових виборів в Раду.

Зараз ви читаєте новину «Прес-секретар Зеленського прокоментував указ про розпуск Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути