понеділок, 30 січня 2023 21:14

Прем'єрка Данії говорила із Зеленським про танки

Прем'єрка Данії говорила із Зеленським про танки
Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен не пояснила, чи буде розглядати запит щодо танків. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським говорила про танки для України.

Але вона не стала розкривати, чи Данія готова розглядати цей запит. Фредеріксен сказала про це на брифінгу після зустрічі, передає DR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: будемо готувати великий контрнаступ

"Від початку цієї війни ми наголошували, що будемо підтримувати Україну так, як буде необхідно. І, думаю, ми у багато способів довели, що є справжнім другом України. Звісно, сьогодні йшла мова і про танки. Ми щойно передали наші артилерійські системи. Але танки потрібні теж", – сказала прем'єр.

Данія має 44 танки Leopard 2. Це найсучасніші машини у неї на озброєнні. Частина з них зараз перебуває у країнах Балтії разом з контингентом НАТО.

Президент України Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою на Миколаївщині. Там зустрівся з очільником ОВА Віталієм Кімом та провів нараду.

Регіон героїчно витримує всі удари терористів. Під час візиту провів нараду щодо поточної ситуації в області. Обговорили оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак Росії. Поспілкувалися про відбудову закладів освіти Миколаївщини.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єрка Данії говорила із Зеленським про танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути