понеділок, 24 квітня 2023 19:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єри Польщі, Чехії і Словаччини написали статтю про Україну і НАТО

Прем'єри Польщі, Чехії і Словаччини написали статтю про Україну і НАТО
НАТО має прокласти чіткий шлях до членства України в Альянсі, заявили прем'єри Польщі, Чехії і Словаччини. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

НАТО має прокласти чіткий шлях до членства України в Альянсі.

А до того часу – бути готовим надати гарантії безпеки. Про це сказано у статті прем'єр-міністрів Польщі Матеуша Моравецького, Чехії Петра Фіали і Словаччини Едуарда Гегера у журналі Foreign Affairs.

"Настав час Альянсу прокласти чіткий шлях до членства України, який і заслуговує на довіру, якщо і коли Київ побажає і коли дозволять умови. А до того часу ми маємо бути готові надати гарантії безпеки, окрім політичних запевнень, які не дозволять Україні раз і назавжди перетворитися на сіру зону. Сірі зони створюють можливості для авторитарних режимів сіяти нестабільність та посилювати напруженість", – написали прем'єри.

У липні на саміту у Вільнюсі НАТО доведеться відповісти на необхідні питання щодо відносин з Україною і майбутню стратегію щодо Російської Федерації, сказано у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібна Україна у Європейському Союзі і НАТО" – прем'єрка Естонії

У 2008 році союзники вирішили, що майбутнє України (як і Грузії) має бути пов'язане з членством в НАТО, нагадали прем'єри.

Минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеном порядку.

Україна стане членом НАТО. Зараз союзники зосереджують зусилля на тому, щоб Україна перемогла російського агресора, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

4 квітня у Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри Польщі, Чехії і Словаччини написали статтю про Україну і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути