пʼятниця, 18 листопада 2022 20:15

Прем'єр закликав скаржитися на митників в СБУ

Прем'єр закликав скаржитися на митників в СБУ
Кожен українець може без сплати мита і ПДВ завезти в Україну необхідні йому генератори і зарядні станції, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: Facebook.com/dshmyhal

У разі виникнення проблем на митниці із завезенням генераторів, українцям радять звертатися до Служби безпеки України.

Кожен громадянин України звільняється від сплати ПДВ і ввізного мита за товари, що покращують енергозабезпечення. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у п'ятницю.

Лише за 17 листопада в Україну завезли 8577 генераторних установок, розповів прем'єр.

"Але ми мали скарги на труднощі щодо їх ввезення фізособами. Нібито дія рішення уряду не розповсюджується на фізичних осіб. Це не так", ‒ заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі блекауту є два сценарії – експерт

Кожен українець може без сплати мита і ПДВ завезти в Україну необхідні йому генератори і зарядні станції, сказав прем'єр.

"Тому приймаємо протокольне рішення про забезпечення безперешкодного митного оформлення цих товарів для фізичних осіб. Якщо хтось на митниці чинитиме перешкоди – закликаю негайно звертатися на гарячу лінію СБУ", – заявив Шмигаль.

8 листопада уряд вирішив звільнити від сплати ввізного мита та ПДВ імпорт генераторів, електродвигунів та обігрівачів і трансформаторів.

Країна-агресорка Російська Федерація залишила без світла понад 10 млн українців. Від російських ракет постраждали об'єкти інфраструктури. Найбільше – у Вінницькій області, на Одещині, Сумщині, у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр закликав скаржитися на митників в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути