Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2022 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Польщі "пройшовся" по Угорщині й закликав ЄС посилити санкції проти РФ

Прем'єр Польщі "пройшовся" по Угорщині й закликав ЄС посилити санкції проти РФ
Росія використовує в Україні методи радянської влади. Фото: eastnews.ua

Польща закликала країни Європейського Союзу замінити заморожування майна Росії та російських олігархів на конфіскацію.

Політика умиротворення РФ була політикою страху, заявив у Сеймі керівник польського уряду Матеуш Моравецький, передає Onet.

"Ми повинні відійти від цієї політики. Росія використовує в Україні методи радянської влади, а поляки добре знають, що це за методи. Наше завдання - відновити справедливість. Тому Польща закликає створити міжнародну комісію з розслідування російських злочинів в Україні", - сказав Моравецький.

Важливо відкрити очі на скоєні Росією злочини, особливо Угорщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Першу частину війни закінчено, і Путін програв її. Тепер буде війна на виснаження" - що пише про нас світова преса

"Якщо хтось сьогодні не помічає російських злочинів в Україні, не називає їх по імені, це помилка, і ми повинні якомога швидше від неї відмовитися. Мабуть, вперше я повинен подякувати Європейському парламенту, який визнав те, що ми говорили раніше - існуючі санкції не діють", - пояснив Моравецький.

Польський прем'єр закликав доповнити вже запроваджені обмеження конфіскацією майна РФ і активів російських олігархів, які є в західних банках.

"Давайте зробимо це разом. Ми повинні переконувати в цьому не Будапешт. Ми повинні переконати Берлін, Брюссель і Лондон", - додав Моравецький.

Європейський парламент підтримав учора повне ембарго на нафту, газ, вугілля та інше викопне паливо з Російської Федерації. За резолюцію із закликом впровадити ембарго проголосували 413 з 552 парламентаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Польщі "пройшовся" по Угорщині й закликав ЄС посилити санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути