Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 11:30

Прем'єр Криму обіцяє виділити землю усім кримським татарам

Прем'єр Криму обіцяє виділити землю усім кримським татарам

Прем'єр-міністр Криму Василь Джарти обіцяє виділити землю на території автономії всім бажаючим.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Відповідно до закону України кожен громадянин має право на отримання земельної ділянки для індивідуального будівництва. На зустрічі з першим заступником голови меджлісу Рефатом Чубаровим я запропонував наступний механізм: влада визначає земельний масив, де є самозахоплення, і на його території зможуть отримати ділянки кримські татари, які потребують землі для приватного будівництва, у тому числі й учасники самозахоплень", - підкреслив Джарти.

За його словами, на першому етапі будуть виділені ділянки в Сімферополі і Сімферопольському районі, а рішення з даного питання буде ухвалено на сесії Сімферопольської міськради 15 лютого.

"Думаю, ми можемо виділити ділянки всім бажаючим на території одного-двох масивів. При виділенні ділянок влада бере на себе зобов'язання створити там всі умови для нормального проживання: провести за рахунок бюджетних коштів електрику, каналізацію, газ. У нас з паном Джемільовим існує повне взаєморозуміння у вирішенні цього питання, хоча, як мені здалося, він трохи сумнівається. Я його розумію - влада давала багато обіцянок, але не завжди їх виконувала", - заявив прем'єр Криму.

"Ми робимо там пілотний проект. У процесі його реалізації ми отримаємо досвід, який надалі зможемо застосувати і в інших районах Криму", - додав чиновник.

Він також запевнив, що земельна ділянка буде виділятися кожному члену сім'ї.

Раніше Джарти натякав, що проблему самозахоплень буде вирішено силовим методом.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Криму обіцяє виділити землю усім кримським татарам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути