середа, 21 жовтня 2020 10:43

Передвиборчі дні: смертельне насильство та чорний піар набирають обертів

Передвиборчі дні: смертельне насильство та чорний піар набирають обертів
Виборців підкуповують брендованими масками. Фото: korrespondent.net

Комітет виборців останніми днями перед місцевими виборами фіксує зростання кількості випадків насильства й використання чорного піару. Про це повідомляє КВУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кудлаєнко звинуватив опонентів у перешкоджанні діяльності кандидата

"Останніми днями перед виборами КВУ фіксує зростання фактів насильства та використання чорного піару. Наприклад, у Рівному поширювали чорний агітаційний матеріал проти кандидата "За майбутнє", роздаючи газети з написом "За майбутнє Ігоря Коломойського", на Харківщині відбувся напад на агітатора від "Європейської солідарності".

Експерти КВУ виокремили найпроблемніші регіони на виборах: Закарпаття та Одещина.

"Критерії, за якими було проведено аналіз: факт підкуповування, факт насилля, виборчий туризм. На Закарпатті часто фіксують сітки з підкуповування виборців та факти насилля. Наприклад, у Вишківській ОТГ унаслідок побиття помер кандидат у депутати від "Опозиційної платформи - За життя". На Одещині зафіксовано рекордні випадки виборчого туризму та механізми підкуповування виборців", - заявляють у комітеті.

Одещина та Закарпаття потребують посиленої уваги від медіа, спостерігачів і правоохоронних органів, щоб уникнути масових порушень у день виборів, наголошують у КВУ.

Ключовою проблемою виборчого періоду у КВУ називають підкуповування виборців. Це порушення фіксують у третині областей України.

Найпоширеніша форма підкуповування - роздавання виборцям будь-яких продуктів, зокрема масок і дезінфекторів. На Львівщині, в Давидівській ОТГ, роздавали брендовані маски з логотипом кандидата. У Києві поширювали маски з логотипом партії та залишали їх у поштових скриньках.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

За чотири дні до виборів поліція відкрила 448 кримінальних проваджень щодо виборчих порушень.

Зараз ви читаєте новину «Передвиборчі дні: смертельне насильство та чорний піар набирають обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути