вівторок, 18 червня 2019 16:00

Представник Зеленського Стефанчук виступив за американську модель Верховного суду

Представник Зеленського Стефанчук виступив за американську модель Верховного суду
Представник президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що основним критерієм здійснення правосуддя має бути професіоналізм суддів, а не їх кількість. Фото: LB.ua

Представник президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає ефективною американську модель Верховного суду, де діє тільки 9 суддів.

Про це він заявив у коментарі Українським Новинам.

Стефанчук переконаний, що основним критерієм здійснення правосуддя має бути, насамперед, професіоналізм суддів, а не їхня кількість.

На його переконання, судова реформа вимагає якісно нового підходу на всіх рівнях.

"Питання не в тому, яка кількість суддів. А питання в тому, яке їхнє призначення. Чому в США 9 суддів у Верховному суді? Тому що там працює (ефективно) перша і друга інстанція. В Україні, на жаль, великі питання ми ставимо саме до першої та другої інстанцій. Тому що правосуддя повинно здійснюватися на професійному рівні, а на самий верх доходити у виняткових випадках. А у нас все робиться так, щоб правосуддя здійснювалося лише на рівні Верховного суду. Тому це треба міняти і впроваджувати кваліфікований підхід до вирішення справ, починаючи з низів", - підкреслив Стефанчук.

Як повідомляли "Українські новини", Стефанчук негативно оцінює судову реформу колишнього президента Петра Порошенка і вважає, що вона була проведена на три з мінусом.

Колишній суддя Конституційного суду Віктор Шишкін вважає, що у судовій реформі необхідно повернутися до статус-кво, на вихідні позиції Конституції 2016-го.

Колишній голова Конституційного суду Іван Домбровський вважає, що у реформуванні судової системи повинна брати участь тільки професійна громадськість.

Зараз ви читаєте новину «Представник Зеленського Стефанчук виступив за американську модель Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути