вівторок, 20 вересня 2022 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 20 вересня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД у Telegram.

"Морський гуманітарний коридор з України у Чорному морі працює безперебійно, але "російська" частина угоди не запрацювала. Сподіваємося, що з метою збереження чорноморського гумкоридору ООН прискориться у посередницьких зусиллях", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви, щоб очорнити ЗСУ

Дезінформацію поширюють також пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації із посиланням на колаборантів у Херсонській області. Там повідомили, що "американський офіцер із Одеси" нібито курує роботу губернатора Миколаївської області Віталія Кіма та керівника оборони регіону – генерал-майора Збройних сил України Дмитра Марченка.

"ЗСУ посилили терор мирних жителів (тимчасово окупованих. – Gazeta.ua) територій на тлі звернень про негайне проведення референдуму на територіях Луганської, Донецької та Херсонської областей. Київський режим у своєму стилі негайно відреагував на бажання людей приєднатися до Росії – ЗСУ всю ніч завдавали масованих атак", – дезінформують російські ЗМІ.

Це – відвертий фейк, попереджають у РНБО.

Небензя також зробив низку неправдивих і маніпулятивних заяв. Сказав, що Росія неухильно дотримується принципів безпеки в контексті ситуації із Запорізькою атомною електростанцією. Нібито РФ шкодує, що Міжнародне агентство з атомної енергії у своїй доповіді не вказує джерел обстрілів ЗАЕС, а російська армія не використовує електростанцію як військову базу.

Насправді ж Російська Федерація намагалася тиснути на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі, коли він готував звіт про ситуацію на Запорізькій АЕС. Про те, що делегація РФ в ООН маніпулює звітом, під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй 6 вересня заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зараз ви читаєте новину «Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути