Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 12:33

Представники "Собору" отримали посвідчення кандидатів у депутати "під поглядом Лесі Українки"

Представники "Собору" отримали посвідчення кандидатів у депутати "під поглядом Лесі Українки"
Митці закликають приєднатися до них. Фото: soli.com.ua

Кандидати у народні депутати від партії Українська платформа "Собор" отримали посвідчення кандидатів біля Центральної виборчої комісії під пам'ятником Лесі Українки.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пора брати в руки зброю" - В УП "Собор" пояснили, чому митці іноді рвуться до влади

Представники партій зібралися біля пам'ятника письменниці, щоб, за їхніми словами, "під поглядом Лесі Українки" отримати дозвіл брати участь у політиці.

"В цій ситуації, в якій ми зараз знаходимося, в якій знаходиться Україна, на цій межі саме час визначити місця, - наголосила одна із учасниць акції, музикант Галина Тельнюк. - Ми сьогодні намагаємося звернути увагу тих, хто зневірився, хто взагалі ні в що не вірить і не знає, за кого голосувати. Ми закликаємо їх приєднатися до нас".

Представники Української платформи "Собор" виступили з промовами, в яких пояснили, чому культурні та громадські діячі зараз зобов'язані йти у політику.

Зокрема, письменник Василь Шкляр наголосив: "Не питайте мене, чому я пішов у політику. Біжіть до тих, хто сидить за столом у теплі. І запитайте, чому вони не йдуть. Бо коли беззаконня і свавілля стать законом, боротьба стає  нашим громадянським обов'язком. Ми його обов'язково виконаємо і переможемо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкляр: "Я йду в округ, щоб підсилити опозицію"

Після цього представникам партії офіційно вручили посвідчення кандидатів у народні депутати . Вони, у свою чергу, поклали квіти до пам'ятника Лесі Українки.

"Ось ми прийшли до Лариси Петрівни (Лесі Українки - ред.). Я покладу їй квіти і попрошу у неї благословення", - сказав письменник Віталій Капранов.

Під час мітингу розпочалась сильна злива, на що письменник Віталій Капранов сказав: "Категорично велено не давати приміщення нікому крім представників влади. Тому треба бути готовими до вуличних мітингів - просто неба, під дощем. Це у нас сьогодні така розминка".

Мітинг тривав близько години.

Зараз ви читаєте новину «Представники "Собору" отримали посвідчення кандидатів у депутати "під поглядом Лесі Українки" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути