Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 20:57

Представники громад Львівської області просять президента допомогти їм створити ОТГ і не об'єднуватися зі Львовом

   Фото: Facebook\Доманський
Фото: Facebook\Доманський

Більше 250 представників місцевих громад на чолі з головами та депутатським корпусом міст, сіл і селищ Львівщини приїхали до Києва, щоб звернутися до президента. Люди вимагають у Володимира Зеленського сприяти створенню Брюховицької об'єднаної територіальної громади. Представники міста Винники, сіл Брюховичі, Бірки, Домажир, Ясниська і Рясне-Руське кажуть, що їх насильно змушують інтегруватися зі Львовом. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "ПРЯМИЙ".

"У нас є великий бюджет, який ми можемо вкласти в нашу інфраструктуру, будівництво шкіл, садків, водопроводів, доріг і всього іншого. Ми сумніваємося в тому, що Львів буде виділяти кошти на периферію, якщо це львівська ОТГ", - зазначив Володимир Доманський, голова села Брюховичі.

За його словами, створити окрему територіальну громаду з центром в селищі Брюховичі жителі вирішили взимку. Для цього провели всі необхідні громадські слухання і процедури затвердження, де і прийняли рішення.

Втім, Львівська обласна державна адміністрація ініціативу не підтримала. З відповідним клопотанням про створення Брюховицької ОТГ вже звернулися до Парламенту і Уряду, а тепер і до президента. Жителі селищ впевнені - об'єднавшись з обласним центром, втратять свою ідентичність і засоби на розвиток.

"Відповідно до закону, ми повинні будемо зникнути, тобто місто повинно розчинитися, і 700-річна історія просто залишиться в минулому. Зі мною 11 тисяч підписів, які зібрали мешканці міста за його збереження", - заявив Володимир Квурт, міський голова міста Винники.

"На сьогоднішній день ми, маючи великі підприємства, мало не найбідніші в нашому районі, об'єднатися хочемо з Брюховичами, бо є перспективи і плани на майбутнє", - зазначив Володимир Наконечний з Домажірської сільради.

 

Як раніше повідомлялося, громади населених пунктів навколо Львова виступають категорично проти об'єднання в Львівську ОТГ на чолі з Андрієм Садовим і вимагають від уряду дозволити їм створити Брюховицьку ОТГ.

Зараз ви читаєте новину «Представники громад Львівської області просять президента допомогти їм створити ОТГ і не об'єднуватися зі Львовом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути