четвер, 25 серпня 2011 16:29

Спецтема: 20 років незалежності!

"Святкував у виправній колонії під назвою "Київ" — політики про День Незалежності

"Святкував у виправній колонії під назвою "Київ" — політики про День Незалежності

Gazeta.ua опитала політиків, як вони відсвяткували День Незалежності України.

Юрій Кармазін, НУНС:

- Я святкував у великій виправній колонії під назвою "Київ". Коли на Хрещатику біля мерії стоять "уазики", сам Хрещатик перегороджений щитами, то це нагадує огороджену зону. Посеред неї окремо відгороджений майданчик для гри в баскетбол. Приїхало з 80 автобусів з внутрішніми військами, з беркутівцями.

Або коли біля пам'ятника Шевченку зібралося більше 15 тисяч людей. Люди мені розказували, що їх не пускали до Києва святкувати. Направляли по різних дорогах, по об'їзних всяких, аби тільки вони не попали на святкування. В центрі все було перекрито і люди не могли вільно пересуватися.

Ще мене дуже обурило, що на круглу дату скасували військовий парад.

Юрій Павленко, уповноважений Президента України з прав дитини:

- В першу чергу для моєї родини це дуже велике свято. Зранку одягнув вишиванку, чомусь на душу лягла саме червоно-чорна. Хоч в мене їх штук 15 є. Деякі мені спеціально вишивали, деякі дарували. Діти також були у вишиванках. Так от зранку був на всяких урочистостях, був на молебні біля Володимирівської гірки, але це не так важливо. Потім ми зустрілися із своїми друзями і колишніми колегами на Майдані. Це така звичка протягом вже багатьох років. Стояли посеред Майдану, пили каву і розмовляли, хто де і чим зараз займається. Далі із сім'єю поїхали до моїх батьків за місто. Вивісили прапор, накрили стіл, ну і святкували отак до вечора. Заспівали гімн, а потім співали українських народних пісень.

Ввечері на Майдан не ходив. Не той вік, як то кажуть. Хоча із вікон свого будинку бачив святковий салют і чув концерт.

Андрій Шкіль, БЮТ:

- Вперше за 20 років свято української незалежності відсвяткував в сутичках із міліцією. Подібного не пам'ятаю. Це вперше влада отак відділилася від опозиції і не святкувала взагалі. Те, що вони там між пам'ятниками побігали з якимось оберемком квітів, то це не святкування.

Вже ввечері, десь після 19-ої години, приїхав додому і разом з дружиною випили по келиху шампанського. От і все святкування.

Олександр Стоян, ПР:

- По-перше, я уважно слухав виступ нашого Президента. Дуже мене зацікавив новий соціальний блок. Про подальше підвищення пенсій, медичне страхування, безкоштовну освіту. Що всі реформи тепер старатимуться узгоджувати із соціальними партнерами, урядом і працедавцями. Щоб не вийшло так, як із Податковим Кодексом, що наламали дров. По-друге, я отримав орден за заслуги першого ступеню. Так що тепер маю всі ордени за заслуги моєї скромної 20-річної політичної діяльності. Дуже мені було приємно, що мене привітав мій давній товариш по політиці Ярослав Сухий.

А взагалі я сидів вдома, бо після операції проходжу курс реабілітації. Ціле літо пролежав в лікарні. Урочистості і концерт дивився по телевізору. І ще одне. Приємно, що опозиція, яка погрожувала вивести тисячі людей, обмежилася лише тисячею-двома. Мабуть, люди вже втомилися від постійної колотнечі.

Зараз ви читаєте новину «"Святкував у виправній колонії під назвою "Київ" — політики про День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути