Ексклюзиви
середа, 17 листопада 2010 09:41

Правозахисники назвали найбільших порушників прав людини в Україні

Правозахисники назвали найбільших порушників прав людини в Україні

Голова СБУ Валерій Хорошковський може отримати антипремію "Будяк року", яку вручають правозахисники за найгірші порушення прав людини в Україні.

За словами члена правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров, загалом номінантів десять.

Зокрема, шанс отримати "Будяк року" є в усієї адміністрації президента України - за незаконний збір приватної інформації про соціально активних людей.

Будяк також може отримати голова СБУ Валерій Хорошковський. Зокрема, за використовування спецслужби для боротьби з опозицією і через конфлікт інтересів.

"Голова СБУ одночасно і власник найбільшого медіа-холдінгу країни, і член Вищої ради юстиції, яка призначає та звільняє суддів", - нагадує Захаров .

Серед найбільших порушників прав людини правозахисники назвали і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Окрім великого числа скарг від затриманих на дії міліції, йому закидають ще й негідне ставлення до самих міліціонерів.

При цьому за словами правозахисника, для вищих ешелонів МВС закуповують дорогі автомобілі. Водночас, у сотнях райвідділків міліції в Україні немає туалетів.

Міністр освіти Дмитро Табачник також може отримати "Будяк року" - за провальне зовнішнє тестування, переписування підручників історії та намагання запровадити у вищій школі платні послуги, повідомив Захаров.

Претендентом на антипремію є й прем'єр-міністр Микола Азаров. Його можуть "нагородити" за дискримінацію жінок. Захаров нагадав, що в українському уряді жінок немає, а його керівник неодноразово казав, що керувати - це нежіноча справа.

Deuche Welle

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники назвали найбільших порушників прав людини в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути