вівторок, 27 грудня 2011 09:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Правозахисник: Тимошенко обов'язково має подати касацію, а вже потім - до Євросуду

Правозахисник: Тимошенко обов'язково має подати касацію, а вже потім - до Євросуду

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров вважає помилковим намір захисту Юлії Тимошенко не подавати касаційних скарг.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

"На мою думку, там є великі проблеми. Захист дійсно заявив, що не буде звертатися в касаційні інстанції. Але, як я вважаю, це буде означати порушення процедури Європейського суду", - заявив Захаров.

Він упевнений, що "найкращий спосіб довести, що касаційна інстанція неефективна - це подати касацію і отримати відмову. Інших способів довести це немає. З іншого боку, є приклади в Україну, коли в касаційній інстанції справи вирішувалися на користь скаржника. Ми мали таку практику в декількох справах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко у "листі до диктатора" дала Януковичу кілька порад керування країною

"Тому я вважаю таку позицію захисників помилковою. Європейський суд (з прав людини) може взагалі визнати заяву неприйнятною і не розглядати її по суті", - додав правозахисник.

На думку Захарова, захист екс-прем'єра має відмовитися від такої своєї позиції, якщо він дійсно хоче захистити інтереси Юлії Тимошенко: "Обов'язково подати касаційну скаргу і дочекатися відповіді. Ця відповідь має з'явитися не пізніше ніж через шість місяців. І лише після цього звертатися до Європейського суду з прав людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко сподівається тільки на Євросуд

Захаров також не вважає, що звернення захисту Тимошенко в інші міжнародні судові інстанції може прискорити розгляд скарг.

"Це виглядає як нісенітниця. Оскільки аксіома, що коли ви звернулися в одну міжнародну судову інстанцію, то вже в іншу звертатися не маєте права. Якщо є звернення до Європейського суду з прав людини, то інша судова інстанція не буде приймати до розгляду скаргу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник: Тимошенко обов'язково має подати касацію, а вже потім - до Євросуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути