середа, 25 липня 2012 11:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Правозахисник пропонує зняти обмеження щодо побачень для Тимошенко

Правозахисник пропонує зняти обмеження щодо побачень для Тимошенко
Євген Захаров прокоментував заборону на побачення для Тимошенко. Фото: kp.ua

Щодо Юлії Тимошенко стільки раз порушувався закон у гірший бік, що можна його порушити і в кращий

Таку думку Gazeta.ua висловив правозахисник Євген Захаров, коментуючи заяву Державної пенітенціарної служби про те, що Тимошенко використала "річну норму" побачень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко незаконно позбавляють права на короткострокові зустрічі - БЮТ

Він розповів, що насправді деякі обмеження по кількості побачень для ув'язнених є, але вони стосуються переважно неможливості відповідних установ прийняти таку кількість відвідувачів.

"Я вважаю, що взагалі обмежувати побачення волі — це не гарно і не правильно. Насправді, обмеження є. Раніше вони були значно гіршими, більш жорсткішими. Їхня кількість залежала  від того, яке покарання, який режим ув'язнення. На суровому — одна кількість побачень, на посиленому — друга, на загальному  - третя. Потім багато із цих обмежень було пом'якшено, але не настільки, щоб дозволити ці побачення без обмежень", - наголосив він.

Захаров додав: "Якісь обмеження мають певно бути, адже кожного дня побачення робити теж не можна. Просто умов немає у наших колоніях, щоб усім давати побачення щодня. Том у і обмеження існують через те, що немає відповідної кількості приміщень для побачень".

Водночас, на думку правозахисника, щодо Тимошенко ДПтСУ могла б ці норми і не застосовувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники більше не пускатимуть нікого до Тимошенко - використала річну норму побачень

"Що стосується Тимошенко, то щодо неї вже стільки разів порушували закон у гірший бік, що можна його порушити і в кращий бік. Взагалі, були навіть дії органів влади, які мали на меті погіршення стану Тимошенко, на превеликий жаль", - підкреслив він.

Захаров також зазначив, що строки перебування ув'язненого у лікарні не мають обмежень і тому Тимошенко має повне право перебувати у медичному закладі стільки, скільки це буде необхідно:

"Щодо перебування в лікарні, то взагалі не має бути жодних обмежень. Вона має право перебувати в лікарні стільки, скільки того вимагають лікарі. У тому випадку, якщо її лікування в умовах установ для відбування покарань неможливе. І це стосується не тільки Тимошенко, а й будь-якого засудженого. Якщо не можна забезпечити належного лікування у місцях обмеження свободи, треба це робити у лікарні".

Він також додав, що хоч у  лікарні Тимошенко залишається ув'язненою, але все рівно необхідно зняти будь-які обмеження щодо побачень.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник пропонує зняти обмеження щодо побачень для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути