середа, 28 березня 2018 15:52

Уряд не розглядав питання затвердження голови Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО через брак часу

Уряд не розглядав питання затвердження голови Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО через брак часу
Повідомлення ЗМІ про відмову уряду призначити на посаду голови Державної служби у справах ветеранів і учаників АТО Валентина Манька не відповідають дійсності. Фото: Depo.ua

Сьогодні Кабінет міністрів відклав затвердження голови Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО через напружений графік урядового засідання та брак часу.

Повідомлення ЗМІ про відмову уряду призначити на цю посаду Валентина Манька не відповідають дійсності, заявляє громадська організація "Єдиний союз патріотів України". Цю інформацію також підтверджує віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Нагадаємо, що відкритий конкурс на заміщення вакантної посади керівника Держслужби виграв Валентин Манько, про що 15 січня 2018року офіційно оголосило Нацагентство з питань державної служби.

37-річний Манько має три вищі освіти у сфері податкового права, страхування і держуправління, а також досвід в бізнесі і держслужбі. 2014 року, очолюючи приватне фермерське господарство в Дніпропетровській області, прийняв рішення добровольцем відправитися на Донбас в зону АТО в складі "Правого сектору". Він заснував добровільне формування, що включало 1400 осіб. Брав участь в боях під Іловайськом, Дебальцевим, Красногорівкою і Мар'їнкою.

Згодом Манько заснував благодійний фонд "Воля" для допомоги учасникам АТО. 2015 року створив громадську організацію "Єдиний союз патріотів України", до якої увійшли волонтери, громадські активісти та учасники бойових дій.

2016 року Манько задекларував кілька земельних ділянок в Дніпропетровській області та 200 тисяч гривень готівкою.

Держслужба у справах ветеранів створена за рішенням екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в 2014 році, проте за цей час вона практично не працювала, а останній майже рік не мала керівника. Керівництво Держслужбою здійснювалося Міністерством соціальної політики.

У своєму інтерв'ю Манько заявив, що має програму дій. "Я хочу зробити структуру, яка реально працює, як її закордонні аналоги - в США, Канаді, Ізраїлі, Хорватії", - сказав він.

Концепцію розвитку Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО Манько представив конкурсній комісії, ознайомитися з нею можна на персональному сайті нового голови Служби.

Зараз ви читаєте новину «Уряд не розглядав питання затвердження голови Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО через брак часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути