Ексклюзиви
субота, 28 травня 2011 12:46

Працівники ДАІ "вигнали" авто соратника "Спільної справи" з Маріїнського парку
10

Фото: Фото: Наталя Чубенко

Під час дискусії на тему "Чи потрібен Україні Янукович?", яку "Спільна справа" планувала провести в рамках безстрокової акції "День гніву" в Маріїнському парку, заявлену на 11 годину 28 травня, заборонили використовувати звукопідсилюючу апаратуру. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Авто "Mitsubishi Grandis" активіста Громадянського руху України Олександра Тарасюка, у якій привезли генератор та звукупідсилюючу апаратуру, нібито заважає людям відпочивати.

До машини близько 11.00 під'їхав автомобіль Державтоінспекції. Працівники ДАІ повідомили Тарасюка, що на "102" дзвонять громадяни, та скаржаться на те, що його авто заважає їм відпочивати, обмежує свободу їх руху.

Авто було припарковане в Маріїнському парку біля майданчику, на якому збирались проводити дискусію. Потім підійшов заступник начальника печерського районного управління міліції Володимир Соцький і два працівника міліції. Вони вимагали дозвіл на проведення акції.

Тарасюк пояснив, що вчасно подав заявку, і вона зареєстрована в КМДА. На це йому відповіли, що вона оформленна неналежним чином.

"Акцію ми провести не дамо, - сказав Соцький. - У вас заявленно 300 чоловік, але зрозумійте, що у нас є достатня кількість людей, які будуть тут через 5 хв. Я не боюсь відповідальності. Якщо вам щось не подобається, звертайтесь до суду та подавайте на мене скаргу. Люди відпочивають, навіщо тут політика?!"

За словами Тарасюка, йому погрожували тим, що під'їде евакуватор та забере на штрафмайданчик.

"Авто заберуть на штрафмайданчик або мене за спротив міліції. Була б людина, а статтю для неї можна знайти. Тому буду від'їзджати", - повідомив він.

Тарасюк також сказав, що даїшники продемонстрували цікавий пристрій, який відключає сигналізацію у його авто.

"Дивіться, каже, у вас сигналізація відключена. Натиснув якусь кнопку і сигналізація справді відключилась. Тобто вони можуть в будь-який момент сісти в авто, але їх, напевно, зупиняє те, що це все ж таки приватна власність".

У супровіді двох автомобілей Державтоінспекціїї - одна їхала попереду, а інша - позаду - його авто супроводили за межі Маріїнського парку.

Громадянський рух України, представником якого є Тарасюк - соратники "Спільної справи".

"Цей випадок черговий раз доводить, що у нас дуже вибіркове застосування закону щодо мирних зборів. Використання звукопідсилюючої апаратури нам не дозволили. Це була ініціатива Тарасюка. Ми збиралися дискутувати, ми дискутуємо", - сказав координатора руху "Спільна справа" Олександр Данилюк .

Дискузія зібрала близько 30 осіб. Вони обговорювали ситуацію в країні.

"Наше завдання - шляхом регулярних невеличків зборів довести співробітникам міліції всю абсурдність їх протиправної діяльності. По-друге, вони ж розслабляються. Звикають, що нас збираються не більше 20-30 чоловік. Буде як у казці про хлопчика та вовка. Вони вже звикли, що нас збирається мало і не будуть приходити. Тут ми і розвернемось. Можливо, зараз поїдемо до Десятинної церкви. Нам заборонили використовувати звукопідсилюючу апаратуру, а їм можна. Там чи не концерт має відбутися".

Близько 12 години учасники дискусії залишили Маріїнський парк.

Зараз ви читаєте новину «Працівники ДАІ "вигнали" авто соратника "Спільної справи" з Маріїнського парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути