середа, 17 квітня 2013 18:28

ПР прагне провести вибори у Києві, але за новим виборчим законодавством - політолог

ПР прагне провести вибори у Києві, але за новим виборчим законодавством - політолог
Володимир Цибулько Фото: ua.golos.ua

Партія регіонів прагне провести вибори у Києві, але за новим, хорошим виборчим законодавством. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Є кілька зовнішніх вимог і внутрішніх проблем. Серед зовнішніх вимог, які забезпечать нам зближення із Євросоюзом, прийняття виборчого законодавства. Всі називають чинний закон про вибори до органів місцевого самоврядування найгіршим серед інших в історії України. Чому обирати на основі цього нездалого закону Раду на п'ять років - невідомо. Це все-таки створення додаткових проблем київській громаді та цілій державі. Логіка у діях більшості є. Варто було б спочатку прийняти виборчий кодекс. На його основі обрати міського голову і Київраду на довгий термін. Тобто провести не позачергові вибори", - вважає політолог.

Він наголосив, що поведінка більшості зрозуміла та проєвропейська.

"Обрати зараз на основі чинного законодавства мера без остаточних роз'яснень Конституційного суду — створення додаткових проблем", - зазначив Цибулько.

Він також додав, що за такої ситуації виникне питання — як упоратися із проблемою фактично нечинної Київради. Термін її повноважень закінчиться 2 травня. Політолог наголосив, що у цьому випадку опозиції та владі слід шукати консенсусу і приймати новий виборчий кодекс.

"Він давно уже створений, три з лишком років тому, проаналізований, високо оцінений українськими експертами. Опозиція подавала свої поправки до закону про вибори. Але ж це тільки поправки. Варто розглядати весь виборчий кодекс", - підкреслив він.

На запитання, чому це не ініціює ні влада, ні опозиція, політолог відповів: "Отут вже диявол криється у дрібницях. Стикаються інтереси різних груп. Опозиції Київ здається кроком до перемоги у президентській кампанії, для частини більшості він видається недозавойованою територією. В більшості є групи впливу, які дивляться на Київ як на недозахоплений простір. Вони розраховують тут на більшість, світогляд якої співпадав би з світоглядом правлячої партії. Це все загалом і гальмує процес", - розповів Цибулько.

Він також додав, якщо взятися за вибори сьогодні, то до кінця літа у Києві могли б провести передвиборчу кампанію.

Зараз ви читаєте новину «ПР прагне провести вибори у Києві, але за новим виборчим законодавством - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути