четвер, 17 квітня 2008 09:14

ПР може підтримати БЮТ у перетворенні України на парламентську республіку

Ідея перетворення України в парламентську республіку насправді належить Партії регіонів. Про це повідомив народний депутат, член фракції Партії регіонів Юрій Мірошніченко, коментуючи заяву прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко про те, що вона виступає за перетворення України в парламентську республіку.

"Насправді це була пропозиція Партії регіонів. Вже на етапі виборів ми говорили про те, що потрібно підсилювати парламентські інституції", - відзначив Мірошніченко. Він підкреслив, що "сьогодні БЮТ намагається приєднатися до цих ініціатив Партії регіонів, видаючи їх за своє власне "ноу-хау".

Мірошніченко підкреслив, що мова йде не про чисто парламентську республіку, зокрема, інститут президентства зберігається, але змінює свій статус.

"Функції Президента як гаранта Конституції, гаранта прав людини і громадянина залишаються", - сказав народний депутат, додавши, що "разом з тим єдиним органом виконавчої влади повинен бути Кабінет Міністрів".

Відповідаючи на питання про те, чи буде Партія регіонів підтримувати БЮТ в питанні перетворення України в парламентську республіку, Мірошніченко відзначив, що "результат нашої роботи повинен бути сформульований в діяльності тимчасової спеціальної комісії".

"Максимально конструктивна, максимально зважена і системна робота тимчасової спеціальної комісії дозволить завершити політичну реформу і фактично отримати 300 необхідних голосів для того, щоб будь-які зміни отримали статус змін в Конституцію", - резюмував Мірошніченко.

За матеріалами: ІМК.

Зараз ви читаєте новину «ПР може підтримати БЮТ у перетворенні України на парламентську республіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути