четвер, 09 серпня 2012 13:43

Позиції Тимошенко та Луценка в списку будуть порожніми – нардеп

Позиції Тимошенко та Луценка в списку будуть порожніми – нардеп
Юрій Гримчак каже, що ЦВК прийняла очікуване рішення. Фото: liga.net

Для "нунсівця" Юрія Гримчака була очікуваною відмова ЦВК у реєстрації Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами в депутати.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко і Луценка не включили у списки законно, і навряд чи суд вирішить інакше — член ЦВК

"Ми розуміли, що більшість в ЦВК належить Партії регіонів. Тому пропустити двох лідерів опозиції на вибори вони не могли ні за яких умов. Знаючи це, ми готувалися до того, що будемо оскаржувати таке рішення в суді", - наголосив депутат.

За словами політика, ЦВК не має права змінювати порядок номерів у виборчому списку. "Його затверджує з'їзд. Якщо вони не зареєстрували Тимошенко та Луценка, то перша і п'ята позиції в списку будуть просто порожніми", - зазначив Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивно бачити у перших рядах опозиційного списку тих, хто допомагав Януковичу прийти до влади - Кармазін

Коментуючи заяву заступника Генпрокурора Рената Кузьміна про те, що рішення Євросуду не дасть Луценку свободу, він зауважив: "По-перше, рішення Європейського суду ще не вступило у законну силу. Україні дається три місяці на його оскарження до Великої Палати Євросуду. Я чув різні думки з цього приводу – одні говорять, що готують оскарження, інші – ніби ні. Достеменно поки не відомо. Але час у них ще є".

"По-друге, справа, яку розглядав Європейський суд, стосувалася незаконного затримання і утримання під вартою Луценка протягом півтора років, поки йшло слідство і відбувалися судові засідання. Воно підтверджує нашу правоту. Кузьмін не хоче говорити про те, що там було написано про політичні переслідування. У нього великими літерами на лобі витаврувано, що він – злочинець. Тому що затверджував всі подання слідчого. Я не можу сказати, що Кузьмін такий вже поганий юрист. Він чудово розумів, які вчиняє дії, і з якою метою. Тепер робить заяви, аби відмити себе", - додав "нунсівець".

Зараз ви читаєте новину «Позиції Тимошенко та Луценка в списку будуть порожніми – нардеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути