пʼятниця, 15 грудня 2017 11:22

"Підвищимо авторитет України" - Порошенко внесе закон про Антикорупційний суд

"Підвищимо авторитет України" - Порошенко внесе закон про Антикорупційний суд
Петро Порошенко у Верховному суді анонсував внесення до парламенту закону про Антикорупційний суд. Фото: трансляція "112 Україна"

Президент Петро Порошенко внесе до парламенту законопроект про Антикорупційний суд вже наступного тижня.

Про це він заявив у Верховному суді.

"На черзі - законопроект "Про Антикорупційний суд". Велика частина громадськості, зокрема юридичної, не підтримає його. Я просив Верховну Раду створити робочу групу, щоб я міг врахувати рекомендації фракцій, щоб уникнути дискусій і вийти на компроміс. На жаль, поки що це не було зроблено.

Сподіваюся, Верховна Рада наступного тижня розблокує ситуацію з Антикорупційним судом, відкликавши зареєстровані законопроекти, які є не конституційними і визнані Венеціанською комісією такими, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства", - сказав Порошенко.

"На наступному тижні я внесу зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради, якщо розблокують і дадуть можливість його зареєструвати", - заявив глава держави.

Також Порошенко заявив: "Антикорупційний суд, після підтримки Верховною Радою, завершить формування антикорупційної інфраструктури і дасть можливість розглядати корупційні справи, які розслідуються НАБУ, підтримуються Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Але буде мати спеціалізацію виключно антикорупційну".

"Це важливо для побудови справедливого суспільства і для підвищення авторитету України у світі. Для підвищення довіри між нами і нашими партнерами", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів про проект Вакарчука

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що Антикорупційну палату можна створити у Верховному суді. Чекати на створення самого Антикорупційного суду немає часу.

Зараз ви читаєте новину «"Підвищимо авторитет України" - Порошенко внесе закон про Антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути