понеділок, 24 січня 2022 19:13

"Приводів для паніки немає" - секретар РНБО

"Приводів для паніки немає" - секретар РНБО
Українська армія здатна дати відсіч ворогу, ситуація контрольована, сказав Данілов. Фото: РНБО

Ситуація така, що приводів для паніки немає.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов після засідання, повідомляє Gazeta.ua

"Останнім часом відбувається дуже багато інформаційних подій в нашій країні. Дуже багато парамілітарної белетристики з'являється у засобах масової інформації.

Я хотів би звернутися до всіх вас, друзі, колеги, трошечки збавити той накал, який існує. Ситуація є для нас цілком зрозумілою. Немає ніяких на сьогоднішній день приводів для того, щоб ми з вами панікували", - заявив.

Данілов згадав про мера Києва Віталія Кличка.

"Дехто з мерів, наприклад пан Кличко сьогодні збирається 28 числа збирати мерів, щоб вирішувати питання, в який спосіб вони будуть захищати нашу країну. В нас для цього є наші Збройні сили", - сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прибула друга партія зброї від США

Українська армія здатна дати відсіч у разі необхідності, заявив.

"Ситуація є абсолютно контрольованою. Нікому нашу країну віддавати не збираємося і перемога точно буде за нами. В разі необхідності ми всі станемо один до одного пліч-о-пліч, щоб захистити нашу країну", - повідомив.

Данілов сказав, що на засіданні РНБО доповідали голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирил Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, голова СБУ Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми не бачимо сьогодні жодних підстав для того, щоб сьогодні були твердження про повномасштабний наступ на нашу країну. Це неможливо зробити навіть фізично.

Чи є сьогодні пересування збройних сил Російської Федерації у них на території РФ? Так, воно є, ми його фіксуємо, але це для нас не дивина. Це дивина, можливо, для наших іноземних партнерів. Що вони врешті-решт побачили, що там є війська в РФ, що вони пересуваються", - заявив Данілов.

Якщо Росія здійснить подальше вторгнення в Україну, США разом із союзниками зроблять швидкі і суворі наслідки для РФ, заявив американський президент Джозеф Байден.

РФ веде кампанію із дестабілізації в Україні, що є складовою гібридної війни, сказав Резніков.

Зараз ви читаєте новину «"Приводів для паніки немає" - секретар РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути