субота, 16 квітня 2022 18:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потрібно вийти на державні кордони на Донбасі та півдні, інакше буде постійна війна" - Гармаш

"Потрібно вийти на державні кордони на Донбасі та півдні, інакше буде постійна війна" - Гармаш
Збройні сили мають виходити на державний кордон на Донбасі, пояснює Сергій Гармаш. Фото: Gazeta.ua

Росія спробує окупувати Донецьку та Луганську області в межах адміністративних кордонів, утримати південь. Для України - це поганий сценарій, який означатиме постійну війну. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Сергій Гармаш, журналіст, учасник української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі.

"Треба готуватися до гіршого, щоб потім зітхнути з полегшенням. Росіяни хотіли окупувати та зруйнувати Україну. Зараз план максимум у них - це окупація Донецької та Луганської областей у межах адміністративних кордонів. Також окупація півдня України, щоб залишити за собою наземний коридор до Криму. Якщо у них це вийде, то буде як з ОРДЛО - роки позиційної війни", - говорить Гармаш.

Врешті-решт це закінчиться новою агресією, але в Росії вже буде кращий плацдарм для нападу, наголошує журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія починає збирати війська під кордонами Фінляндії. Це досить прозорий сигнал" - Сергій Гармаш

"Тому нам не можна допустити повторення війни на Донбасі. Треба перемогти їх на сході й на півдні. Поразка призведе до якихось внутрішньо-політичних процесів у Росії. І позбавить їх необхідного воєнного ресурсу. Бо якщо ми зараз переможемо РФ на Донеччині та Луганщині, для відновлення їм будуть потрібні гроші. А санкції працюють - грошей буде набагато менше, ніж до цього. Тому зараз все ставиться на битву на Донбасі", - каже Гармаш.

Збройні сили мають виходити на державний кордон на Донбасі, пояснює журналіст.

"Це однозначно. Якщо не вийдемо на державний кордон 2014 року, то фактично війна не закінчиться. Це буде програш для України. Може бути короткострокова передишка, перемир'я якесь, але не буде кінця війни. Для нас це дуже небезпечний сценарій", - говорить Гармаш.

Українські воїни на Донецькому та Луганському напрямках відбили 10 атак ворога та знищили 10 одиниць російської техніки 15 квітня.

За 51 день повномасштабної війни Росія показала, що її основною ціллю є повне знищення Донбасу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно вийти на державні кордони на Донбасі та півдні, інакше буде постійна війна" - Гармаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути