четвер, 06 вересня 2018 14:14

"Потішний хохол": Данилко отримав жорстку оцінку за виступ у Росії

"Потішний хохол": Данилко отримав жорстку оцінку за виступ у Росії
Виступ Андрія Данилка в Росії нардеп Сергій Висоцький називає "святом некрофілів". Фото: gordonua.com

Виступ артиста Андрія Данилка в російському Сочі є привидом малоросійської культури.

Про це у Facebook написав нардеп Сергій Висоцький.

"Бачу в стрічці обурення щодо виступу Данилка у Сочі.

А де йому ще виступати? Те, що формат "потішні хохли" більш не користується попитом в Україні, свідчить про появу та укріплення реальної, а не шароварної сучасної української культури. У цій культурі, вочевидь, має бути і буде своє місце для бурлеску та вертепу. Але для бурлеску українського, а не малоросійского.

У Росії, яка не визнає в українцях самостійної сучасної нації, артист має всі шанси підзаробити.

Яскраво одягнені малороси з їхніми дзвінкими наспівами, сало, горілка, молодиця. Саме на таких колоніальних образах будується українська ідентичність, за версією росіян

Ми за останні роки пройшли великий шлях у переосмисленні національних символів та у розумінні того, хто такий українець і що він є.

Потішні хохли назавджи залишились у пам`яті прибиральниць Кремлівського палацу з'їздів. Замість них із попелу ДАПу (Донецький аеропорт. - Gazeta.ua) повстали сучасні українці.

Шароварщина, в принципі, була явищем штучного і тимчасового перевтілення радянських людей в образи України, намальовані для них ідеологічним відділом ЦК. Саме для того, щоб зовнішній гротеск підкреслював внутрішню пустоту цих образів, а через це - дискредитував і саму національну ідею.

Жива Україна, яка віднайшла себе після початку війни, має живу культуру. Тому у виступі Данилка у Сочі є щось екзистенціально закінчене та логічне. Мертве воз'єдналося із мертвим. Привид малоросійської культури, який був віднайдений країною тортур і смерті, повернувся до привиду самої цієї країни. Це свято некрофілів повинно надихати нас на думку, що ми - живі.

Просто не ходіть на концерти артиста та залиште Сердючку москалям. Хай мучаться", - розмірковує Сергій Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Склад гостей із Андрієм не узгоджували", - менеджер Сердючки про виступ в Росії

Український артист Андрій Данилко, який виступає під сценічним ім'ям Вєрка Сердючка, їздив до Сочі. Там артист виступив на зірковій вечірці фестивалю "Нова хвиля". Під Сердючку танцювала дружина російського прем'єра Медведєва.

Зараз ви читаєте новину «"Потішний хохол": Данилко отримав жорстку оцінку за виступ у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути