Ексклюзиви
субота, 19 вересня 2020 21:17

Постанова про скасування місцевих виборів в ОРДЛО може заблокувати переговори в ТКГ - Кравчук

Постанова про скасування місцевих виборів в ОРДЛО може заблокувати переговори в ТКГ -  Кравчук
Постанова про скасування місцевих виборів, а саме пункт 4, суперечить Мінським домовленостям - Кравчук. Фото: Reuters

Колишній президент, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що постанова про скасування місцевих виборів, а саме пункт 4, суперечить Мінським домовленостям і може заблокувати переговори.

Кравчук зазначив, що це питання активно обговорюється в Раді. Про це він заявив в інтерв'ю Стране.

"Я звернувся до парламенту з листом, щоб депутати розглянули питання про відповідність постанови Верховної Ради України про проведення місцевих виборів Мінським угодами від лютого 2015 року. Це ж рішення схвалено ООН, а Україна повинна виконувати міжнародні документи. По тому що вивчав особисто я, скажу що - так, в цій постанові є невідповідності. Як вчинить Верховна Рада я не знаю, але є поправка депутата від фракції Слуга Народу Олександра Качури, який також побачив необхідність внести в цю постанову відповідні корективи", - розповів він.

За його словами, на даний момент це питання знаходиться на обговоренні.

Якщо ж Рада не піде на зміну постанови, то подальша можливість працювати буде заблокована.

"Сьогодні Росія і ОРДЛО відкрито про це говорять. Вони чекають поки ми говоримо, що це питання в роботі. Але тоді вся відповідальність буде на Верховній Раді", - прокоментував ситуацію Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін заявив, що у нього ніколи не було бажання увійти до ТКГ по Донбасу

Він також повідомив, що нинішня влада стоїть за те, щоб спочатку отримати контроль над кордоном, а вже потім проводити вибори на непідконтрольній частині, але це суперечить порядку передбаченому Мінськом. І це питання можна вирішити на рівні трьох держав.

"Спочатку необхідно створити всі умови для виборів і тільки потім їх проводити.Там зараз немає української влади, партій, законів - нічого немає", - додав Кравчук.

На переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу сталася перепалка між головою української делегації Леонідом Кравчуком і його російським колегою Борисом Гризловим. Йшлося про статус окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Постанова про скасування місцевих виборів в ОРДЛО може заблокувати переговори в ТКГ - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути