неділя, 22 січня 2023 20:00

Постачальник послуг харчування Міноборони "Актив компані" спростував завищення цін на продукти для армії і запросив депутатів відвідати свої потужності

Постачальник послуг харчування Міноборони "Актив компані" спростував завищення цін на продукти для армії і запросив депутатів відвідати свої потужності
У компанії "Актив компані" відреагували на скандал із закупівлями продуктів. Фото: znaj.ua

Компанія "Актив компані", що є постачальником послуг харчування Міноборони (МО) для військових ЗСУ, зробила заяву стосовно звинувачень у завищенні цін. Реагуючи на відповідне розслідування Юрія Ніколова, підприємство спростувало низку закидів на свою адресу. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

"Останнім часом засобами масової інформації (ЗМІ) активно розповсюджується недостовірна інформація про ТОВ "Актив компані" як контрагента Міністерства оборони України за договором про надання послуг із забезпечення комплектами продуктів харчування військовослужбовців ЗСУ. Наводиться інформація про те, що ТОВ "Актив компані" нібито є "прокладкою", знаходиться за адресою масової реєстрації, має статутний капітал у розмірі лише 1000 грн, реалізує продукцію за завищеними цінами.

Вказана інформація є недостовірною, направлена на дискредитацію ТОВ "Актив компані" та Міноборони.

По-перше, у штаті ТОВ "Актив компані" офіційно працевлаштовано 187 працівників. По-друге, у володінні ТОВ "Актив компані" знаходиться понад 2000 кв. м складських приміщень, зокрема холодильні камери для зберігання швидкопсувної продукції. По-третє, у розпорядженні ТОВ "Актив компані" знаходиться понад 70 спеціалізованих вантажних транспортних засобів вантажопідйомністю від 5 до 20 т. По-четверте, зі складів ТОВ "Актив компані" щоденно відвантажується продуктів харчування в обсязі не менше 120 т. По-п'яте, фактичне місцезнаходження ТОВ "Актив компані" не відповідає юридичному, з метою збереження життя та здоров'я працівників підприємства, а також його виробничих потужностей", - наголосив постачальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть розбиратися – Подоляк про інформацію щодо закупівель у Міноборони за завищеними цінами

У компанії прокоментували також інформацію про нібито завищення цін на продукти та щодо вартості яєць.

"Під час проведення відповідної закупівлі, свої цінові пропозиції на розгляд МО надали більше 14 компаній та запропонували ціни від 151 грн до 162 грн за одиницю послуги.

Ціна одиниці послуги за кожним з восьми договорів МО, в тому числі з ТОВ "Актив компані" у 2023 році складає зараз 145,8 грн.

Сама послуга включає вартість одного комплекту продуктів за каталогом з переліком продуктів більше 400 найменувань (що забезпечує повноцінним харчуванням одного військовослужбовця на добу) та доставку по всій території України, зокрема, і в зону бойових дій. Відповідно до порядку застосування каталогу продуктів харчування, МО замовляє комплекти продуктів харчування за каталогом продуктів – це увесь перелік харчових продуктів, що входить до каталогу продуктів, та закуповується як одне ціле.

Крім того, у вартість послуги також входить освіження (оновлення) фактично поставлених продуктів харчування, у яких спливає термін зберігання, шляхом їх заміни на аналогічні харчові продукти свіжого виробництва.

Саме тому порівняння цін на окрему одиниць товару у будь-якому супермаркеті із вартістю у контракті - є неправильним та маніпулятивним.

Окремо зауважимо, що ціна на послуги із забезпечення продуктами харчування фіксується на весь рік і не може бути збільшена у разі сезонного подорожчання тих чи інших продуктів", - йдеться в заяві "Актив компані".

Підприємство додало, що з дати укладення договору ТОВ "Актив компані" не реалізувало жодне яйце за ціною 17 грн.

"Укладенню договору з Міноборони передувало проведення судового товарознавчого дослідження у ННЦ "ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса", згідно якого ринкова ціна одного яйця становить 9 грн за шт.", - пояснюється в релізі.

В компанії окремо нагадали, що з початку повномасштабного військового вторгнення на територію України з боку країни-агресора, Кабінет міністрів України прийняв ряд нормативно-правових актів, якими, перш за все, з міркувань безпеки, було затверджений окремий порядок оборонних закупівель на час воєнного стану.

"Оприлюднення ж зараз чинних контрактів компанії ставить під загрозу подальшу безпечну роботу наших виробничих потужностей та життя і здоров'я наших співробітників. А це більше 180 осіб.

ТОВ "Актив компані" звертається до Міноборони України, а також до депутатів Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки із закликом про розслідування витоку інформації з обмеженим доступом та про вжиття заходів убезпечення роботи підприємства, яке гарантує сьогодні якісні послуги з організації харчування тисячам українських військовослужбовців по всій країні", - сказано в заяві.

Користуючись нагодою, ТОВ "Актив компані" запросило депутатів профільного оборонного комітету відвідати потужності свого підприємства, пересвідчитись у їх наявності та високій якості виробництва.

Насамкінець, компанія висловила щире сподівання на те, що "штучно спровокований скандал у ЗМІ на основі маніпуляцій з даними та як наслідок звинувачення у нібито наявності корупційної складової в роботі нашої компанії за контрактами з МО не є спланованою провокацією, направленою на підрив обороноздатності країни".

"В зворотному ж випадку, компанія звертатиметься до Служби безпеки України із вимогою про всебічне розслідування цього інциденту", - резюмував постачальник.

Учора журналіст Юрій Ніколов заявив, що чиновники Міноборони буцімто є "тиловими щурами" і закуповують продукти для армії у постачальників втридорога. У своєму матеріалі для "Дзеркала тижня" він опублікував чинні харчові контракти МОУ.

Міноборони звинувачення Ніколова спростувало, заявивши про маніпуляції та поширення неправдивих відомостей. МОУ також закликало СБУ розслідувати цю ситуацію.

В оборонному Комітеті ВРУ завтра відбудеться засідання, на якому депутати теж розбиратимуться у скандалі. Про це їх попросив сам міністр оборони Олексій Резніков.

Серед іншого, нардепи мають намір з'ясувати, як взагалі став можливий злив харчових контрактів, які є зараз закритими, бо містять відомості щодо чисельності та дислокації військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Постачальник послуг харчування Міноборони "Актив компані" спростував завищення цін на продукти для армії і запросив депутатів відвідати свої потужності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути