Ексклюзиви
четвер, 31 жовтня 2019 05:21

Посольство України назвало провокацією візит проросійської організації з Криму до президента Чехії

Посольство України назвало провокацією візит проросійської організації з Криму до президента Чехії
Посольство України прокоментувало візит проросійсих організацій до президента Чехії. Фото: АТР

Україна висловила рішучий протест через запрошення на урочистий прийом в Празькому граді представників псевдо-кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", лояльної до Кремля.

Розглядають подібні дії як чергову провокацію, метою якої є легітимізація незаконних дій Росії, спрямованих на спробу анексії суверенної території України, а також спроби перешкодити розвитку російсько-чеських відносин, повідомляється в заяві посольства України в Чеській Республіці.

"Загравання з окупантами виглядають особливо цинічними у той час, коли в окупованому Криму продовжує залишатися забороненим справжній представницький орган кримських татар - Меджліс кримськотатарського народу, а сотні кримських татар піддаються з боку окупаційної влади переслідуванням, репресіям, арештів, тортур і фізичного знищення", - підкреслили в дипустанові.

Українська сторона також закликала офіційних осіб і держоргани Чехії утримуватися в майбутньому від будь-яких контактів з представниками окупаційної влади і її маріонетковими організаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Чехії обговорив з делегацією русинів "автономію Закарпаття"

Президент Чехії Мілош Земан запросив на урочистий прийом в Празькому граді представників невеликої кримськотатарської організації, лояльної Кремлю, заявивши про визнання Криму Росією.

Зараз ви читаєте новину «Посольство України назвало провокацією візит проросійської організації з Криму до президента Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути