вівторок, 26 лютого 2013 09:26

Посол запевнив, що Україна робитиме все для підписання Угоди з ЄС: "Плану "Б" не існує"

Посол запевнив, що Україна робитиме все для підписання Угоди з ЄС: "Плану "Б" не існує"
Україні на саміті умов та ультиматумів не висували - посол. Фото: korrespondent.net

Україна налаштована укласти Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті, який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв, який брав участь у саміті Україна-ЄС у Брюсселі .

Він запевнив, що Україні на саміті насправді не виставляли якісь умови та ультиматуми.

"Не йдеться про умови чи про жодні ультиматуми. Ідеться про ті критерії, по яких бажано досягти прогресу. Ідеться, зокрема, про перші часові рамки – травень цього року, - заявив він. - Якщо подивитися на спільну декларацію, ухвалену (на саміті), то там чітко окреслені ці сфери, по яким ми маємо досягнути прогресу. Це стосується і реформи правосуддя, і економічних реформ, і питань, пов'язаних з реформою юстиції внутрішніх справ. Що стосується досягнень, то вони також прописані в нашій декларації".

Посол додав: "Дуже важливо, що ця заява — це чітка дорожня карта, яка має нас привести до підписання Угоди. Це завдання не лише уряду і президента. Це завдання для всієї країни. І тут є вагома частка ролі і нашої Верховної Ради".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи має Україна "план Б" у разі, якщо їй не вдасться досягти відповідності критеріям, які надав їй Євросоюз для підписання Угоди про асоціацію, він запевнив:

"Плану "Б" не існує. Ми налаштовані укласти Угоду на саміті, який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі. Що стосується перепон на шляху підписання, то тут багато залежить від спільних скоординованих дій з боку української влади".

Зараз ви читаєте новину «Посол запевнив, що Україна робитиме все для підписання Угоди з ЄС: "Плану "Б" не існує"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути