пʼятниця, 20 квітня 2012 10:39

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Посол запевнив, що доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня у США немає

Посол запевнив, що доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня у США немає
Джон Теффт не отримав листа від Кузьміна щодо справи Щербаня. Фото: ukranews.com

Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Теффт розцінює новий судовий процес над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко як продовження вибіркового переслідування владою політичних опонентів.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання одного із студентів Києво-Могилянської академії після своєї лекції на тему: "Встановлення верховенства права в Україні: розбудова модерного суспільства", передає прес-служба "Батьківщини".

"Це продовження вибіркового переслідування опозиції. Це те, що заявляв уряд США. Остання подібна заява була зроблена минулого тижня стосовно вироку пану Іващенку", - сказав Теффт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивця Щербаня буде живий доти, доки не дасть показань на Тимошенко - адвокат

Крім того, посол наголосив, що американська сторона не має жодних офіційних доказів причетності Тимошенко до вбивства депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.

"Колишній прокурор з боку США Марта Борщ заявила публічно на телебаченні, що не має жодних доказів вини Тимошенко. Прокурор не пам'ятає, щоб у США були будь-які докази того, що Тимошенко може бути звинувачена у цьому", - сказав Теффт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США знову засудив політичні події в Україні

Американський дипломат також зауважив, що не отримував листа від першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна з відповідним запитом. "Я не отримував листа пана Кузьміна", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Посол запевнив, що доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня у США немає ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути