Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2018 19:48

Посол в ООН про миротворців: "Найближчим часом зрушень не буде"

Посол в ООН про миротворців: "Найближчим часом зрушень не буде"
Постпред України в ООН Володимир Єльченко не бачить швидкого вирішення питання введення миротворців на Донбас. Фото: avto-polis.kiev.ua

Росія відкинула важливі пункти введення миротворців ООН на Донбас, тому це питання найближчим часом не зрушить із місця.

Про це сказав постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю "Європейській правді".

"Росія відкидає всі умови, важливі не лише для України і США, а й для партнерів по Нормандському формату і членів Ради безпеки ООН. Радбез справді був готовий починати роботу над мандатом миротворчої операції, але Росія відкинула практично всі важливі положення і повернулася до своєї ідеї про дивну операцію, де миротворці ООН охороняли б спостерігачів ОБСЄ.

І Лавров, і інші очільники Росії повторюють, як мантру: "Ми готові піти на те, щоб місія ООН охороняла ОБСЄ". Хоча ні в ОБСЄ, ні в ООН ніхто не може зрозуміти, що це дасть. Щонайменше, миротворці мають стояти на державному кордоні між Україною і Росією! Росія цей варіант відкидає. І це – "червона лінія", яку ніхто ніколи не перейде. Тому мені здається, що найближчим часом зрушень у цьому питанні не буде", - сказав Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер пояснив, як має відбуватися введення миротворців на Донбас

Міністр закордонних справ Білорусі Сергій Макей заявив, що країна готова направити своїх миротворців на Донбас для врегулювання військового конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Посол в ООН про миротворців: "Найближчим часом зрушень не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути