Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2010 20:01

Посол України хоче відродження автономії українців у Росії

Посол України хоче відродження автономії українців у Росії

Питання закриття Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" (ФНКА) є постійним предметом діалогу українських і російських дипломатів, запевняє посол України у Росії Володимир Єльченко.

"Це питання постійно є предметом діалогу і мого, і міністра закордонних справ (Костянтина Грищенка - ред.) на всіх політичних рівнях", - сказав Єльченко під час засідання прес-клубу у середу в Києві.

Він також підкреслив, що є судове рішення про закриття цієї організації, яке відповідає російському законодавству. "Справа у тому, що судове рішення вже є, мені не хочеться його коментувати з юридичної точки зору - воно відповідає російському законодавству", - сказав посол, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також додав, що після закриття ФНКА відбувається "певна активізація інших українських груп, у які входять важливі люди, за якими стоїть фінансування і можливості". Єльченко також не виключив, що закрита організація може повернутися до своєї діяльності шляхом зміни статуту або її перереєстрації, що передбачено російським законодавством.

Федеральна національно-культурна автономія "Українці Росії" була зареєстрована 15 травня 1998р. як громадська організація, що здійснює благодійну діяльність у сфері культури і мистецтва (Юридична адреса: 121019, м. Москва, вул. Арбат, буд.9, будова 1).

24 листопада Верховний суд РФ ухвалив рішення ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії. Рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке домагалося розпуску цієї організації у зв'язку з "виявленням порушень у господарській діяльності".

Крім того, позов Мін'юсту базувався на скарзі активіста фонду "Родіна" Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР "веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

10 грудня міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Київ розраховує, що російська влада вживе всіх необхідних заходів для забезпечення законних культурно-освітніх прав багатомільйонної української громади.

Зараз ви читаєте новину «Посол України хоче відродження автономії українців у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути